Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Bloc ilegal pe strada Gheorghe Doja, cartierul Andrei Muresanu

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Proprietarii a 13 case de pe strada Gheorghe Doja solicita, intr-o scrisoare trimisa recent Primariei Cluj-Napoca, interventia urgenta a autoritatilor locale in solutionarea problemei generate de construirea une cladiri pe spatiul aferent numarului 31.

Familiile semnatare sustin ca dezvoltatorul a renuntat la duplexul stipulat, initial, in contract si a purces la ridicarea unui imobil cu 6 apartamente, motiv pentru care au anuntat retelele de gaz, curent si apa, in speranta ca respectivele institutii vor aproba cel mult doua contoare.

Vecinii cladirii in constructie de pe strada Gheorghe Doja, cartierul Andrei Muresanu, au solicitat documentatia urbanistica, insa cererea le-a fost respinsa fara drept de apel.

In urma dorintei noastre de a consulta proiectul de autorizare – cu cerere legala depusa la primarie in calitate de vecini-, Directia Urbanism ne-a comunicat ca acest proiect e proprietatea celui ce l-a platit, SC Hannah Invest SRL, ca atare nu ni-l poate prezenta“, a spus unul dintre reclamanti.

Prin urmare, cele 13 familii din jurul imobilului de pe Gheorghe Doja nr. 31-33 au formulat o scrisoare catre reprezentantii primariei, cerand respectarea autorizatiei ce prevede doua locuinte unifamiliale cuplate.

Ingrijorarea noastra pleaca de la informatiile primite de noi, informatii care, coroborate cu aspectul proiectului in constructie si cu stadiul lucrarilor, ne da tot dreptul sa ne adresam Dumneavoastra din dorinta respectarii legii in municipiul nostru. Pana nu e prea tarziu. Cunoscand foarte bine istoricul multor imobile aprobate ca fiind unifamiliale si ajunse, in final, blocuri in toata regula sau multifamiliale cu «n» apartamente, ne exprimam prin aceasta scrisoare ingrijorarea ca acest imobil, aflat in proprietatea unei societati comerciale al carei domeniu de activitate conform Registrului Comertului este tocmai «Lucrari de constructii a clădirilor rezidentiale si nerezidentiale», se va transforma tocmai in locuinta multifamiliala cu sase apartamente, altfel decat prevede zona, PUG-ul, dar mai ales altfel decat prevede autorizatia de constructie emisa de catre institutia pe care o reprezentati“, se arata in scrisoarea locatarilor de pe strazile Ady Endre, Iosif Vulcan si Gheorghe Doja.

Potrivit reclamantilor, cartierul Andrei Muresanu este unul dintre cele mai verzi cartiere ale Clujului, corect organizat si echilibrat din punct de vedere arhitectural.

Avem informatii ca se planuieste construirea unei parcari cu multiple locuri in spatele imobilului, lucru interzis de proiectul autorizat si avizat si de catre Comisia Zonala de Monumente Istorice, care mentioneaza foarte clar ca este interzisa orice abatere de la specificul zonei, adica de la constructii de tip case unifamiliale la strada si spatii verzi, gradini, arbori si verdeata in spatele proprietatilor“, se arata in scrisoare.

Familiile semnatare s-au adresat si companiilor de utilitati publice E.ON Gaz, Electrica si Compania de Apa Somes pentru a nu aproba mai mult de doua contoare.

Le rugam sa respecte legea si sa nu aprobe un numar multiplu de contoare aferente mai multor apartamente“, a spus unul dintre reclamanti.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Blocuri noi in Andrei Muresanu!

Desi specificul cartierului Andrei Muresanu este acela de locuinte de tip casa/vile, investitorii in ultimii ani au simtit parfumul fin al profitului generat de renumele zonei si au construit ansambluri de blocuri, in general la extremitatile cartierului. Suntem anuntati ca Plast Technik, o societate specializata in productia de ferestre si usi termoizolante, doreste sa construiasca trei blocuri de patru etaje[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Urbanistii Primariei aproba proiectul Mitropoliei

Reprezentantii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), desi nu intru totul satisfacuti de caracteristicile proiectului, au aprobat campusul conceput de catre Mitropolie pe strada Coastei, pe amplasamentul obtinut de la Primaria Cluj-Napoca. Mitropolitul Andrei Andreicut a declarat, saptamana aceasta, ca intentioneaza sa dea startul lucrarilor in aceasta vara, cu banii proprii ai eparhiei, urmand ca cea de-a[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Parcul Central va fi reamenajat odata cu spatiile din jurul stadionului Cluj Arena

Primarul Sorin Apostu ne informeaza ca proiectul de amenajare a zonelor din proximitatea stadionului Cluj Arena va fi corelat cu planul de reamenajare a parculetului pentru copii si a insasi Parcului Central. Detaliile privind modul in care vor fi create noile alei ce vor facilita accesul in incinta arenei au fost deja stabilite cu cei responsabili de executia lucrarilor, Apostu[...]

Citeste mai mult
coming back soon