Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Biserica Penticostala “Logos” a primit avizul Comisiei de Urbanism

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cei de la CityNews.ro ne informeaza ca specialistii Comisiei de Urbanism s-au intrunit recent intru analizarea proiectului unei biserici penticostale si a unui ansablu de locuinte, au deliberat intens si au ajuns, intr-un final, la concluzia ca amplasarea lacasului de cult fata de strada unde se face accestul este inoperanta.

Cu toate acestea, proiectul a fost avizat, urmand sa se aduca modificari mai mult sau mai putin complexe pe masura ce lucrarile prind contur.

Biserica penticostala Logos a propus constructia unui lacas de cult si a altor zece imobile pe un teren de aproape 1,2 hectare in zona strazilor Marin Sorescu si Buna Ziua.

Se pare ca lacasul de cult ar urma sa fie construit pe o parcela de 1.600 de metri, insa arhitectii Comisiei de Urbanism au strambat profesionist din nas in momentul in care au identificat modul in care a fost gandita zona de acces.

“Biserica nu sta bine. Trebuie un spatiu intre cladirea de cult si restul ansamblului si as mai vorbi de capacitatea de parcare disponibila. Spatiul va fi folosit de un numar mare de persoane in acelasi timp”, a explicat arhitectul Serban Tiganas.

Urbanistii au aprobat reglementarile generale privind acest proiect, urmand ca investitorii sa revina cu planuri detaliate pentru fiecare imobil. Printre modificarile care trebuie punctate sunt numarul de parcari si retragerile cladirilor propuse fata de strada.

Acest proiect de factura arhitectural-religioasa nu este singurul demarat recent in Cluj-Napoca, piata imobiliara locala parand a fi, cel putin in acest moment, spatiul unei extinderi urbanistice sacrale.

Reprezentantii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), desi nu intru totul satisfacuti de caracteristicile proiectului, au aprobat campusul conceput de catre Mitropolie pe strada Coastei, pe amplasamentul obtinut de la Primaria Cluj-Napoca.

Mitropolitul Andrei Andreicut a declarat, saptamana aceasta, ca intentioneaza sa dea startul lucrarilor in aceasta vara, cu banii proprii ai eparhiei, urmand ca cea de-a doua etapa a constructiei sa fie finantata prin intermediul fondurilor guvernamentale.

Sursa: CityNews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Urbanistii Primariei aproba proiectul Mitropoliei

Reprezentantii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), desi nu intru totul satisfacuti de caracteristicile proiectului, au aprobat campusul conceput de catre Mitropolie pe strada Coastei, pe amplasamentul obtinut de la Primaria Cluj-Napoca. Mitropolitul Andrei Andreicut a declarat, saptamana aceasta, ca intentioneaza sa dea startul lucrarilor in aceasta vara, cu banii proprii ai eparhiei, urmand ca cea de-a[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu. Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Primaria Cluj-Napoca a aprobat parkingul de la aeroport

Ziua de Cluj ne informeaza ca proiectul parkingului suprateran din incinta Aeroportului International Cluj-Napoca a fost aprobat, ieri, de reprezentantii primariei in cadrul sedintei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism. Avizul a fost acordat abia dupa ce proiectantii au operat modificarile necesare documentatiei prezentate in fata comisiei saptamana trecuta. Arhitectii si urbanistii clujului au trecut proiectul prin filtrul[...]

Citeste mai mult
coming back soon