Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Au fost demarate lucrarile de amenajare a complexului teologic “Nicolae Ivan”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca reprezentantii Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului au demarat lucrarile de amenajare a complexului teologic „Nicolae Ivan”. Proiectul include construirea sediului Facultatii de Teologie Ortodoxa si a spatiilor de cazare aferente acestuia.

Conform declaratiilor preotului Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al episcopiei, au fost alocati lucrarilor, pana in prezent, nu mai putin de 50.000 euro, suma totala destinata proiectului urmand sa atinga pragul de 10 milioane de lei. Complexul teologic va fi operational peste patru ani, cei responsabili de amenajarea obiectivului fiind de parere ca lucrarile ar putea fi incheiate, daca totul merge conform planului, cel mai devreme la sfarsitului anului 2015.

Proiectul urbanistic al complexului „Nicolae Ivan” a fost avizat in luna august a acestui an in cadrul unei sedinte la care au fost prezenti consilierii locali si arhitectii de capatai ai urbei clujene.

Potrivit proiectului, constructiile trebuie sa valorifice configuratia in panta a terenului pe care urmeaza sa se realizeze obiectivul (5.000 mp pe strada Coastei f.n., oferiti anul acesta de municipalitate cu titlu gratuit), corpurile facultatii urmand sa fie amplasate sus, pe cornisa, iar caminele, in lungul aleii pietonale din zona Bisericii Sf. Toma. Accesul auto se va realiza din strazile Coastei si Bisericii Sf. Toma, iar cel pietonal din Calea Dorobantilor.

Exigenta specialistilor primariei a fost ca incinta complexului teologic sa fie amenajata si sistematizata vertical, sa se realizeze plantari de angrement si aă se marcheze intrarile.

Tot in luna august, primaria a eliberat autorizatia pentru organizarea de santier aferenta campusului teologic. Terenul a fost deja ingradit iar constructorii pregatesc viitorul campus.

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, preotul Bogdan Ivanov, a declarat ca institutia a contractat prin licitatie lucrarile de construire a complexului, societatea 2 Invest fiind stabilita antreprenor.

Chiar astazi am iesit cu mitropolitul pe teren sa vedem cum merge santierul. Constructorii au inceput si totul este in regula. Urmeaza sa parcurgem urmatoarele etape legale din proiect“, a subliniat parintele Ivanov, adaugand ca este vorba despre un proiect care are ca termen de finalizare o perioadă de trei-patru ani. “Lucrarile se vor realiza etapizat. Vom incepe cu sediul facultatii de teologie, iar apoi se vor realiza si caminele. Chiar asa se si lucreaza in prezent la organizare santierului. Pana in prezent, proiectarea si organizarea de santier le-am sustinut din fonduri proprii si donatii si au presupus peste 50.000 de euro“.

Campusul teologic “Nicolae Ivan” se construieste pe un teren de 5.000 mp de pe strada Coastei si va include noul sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxa , o capela, sali de curs, doua camine, unul pentru baieti si celalalt pentru fete.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Urbanistii Primariei aproba proiectul Mitropoliei

Reprezentantii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), desi nu intru totul satisfacuti de caracteristicile proiectului, au aprobat campusul conceput de catre Mitropolie pe strada Coastei, pe amplasamentul obtinut de la Primaria Cluj-Napoca. Mitropolitul Andrei Andreicut a declarat, saptamana aceasta, ca intentioneaza sa dea startul lucrarilor in aceasta vara, cu banii proprii ai eparhiei, urmand ca cea de-a[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Banca Transilvania a primit avizul pentru cladirea de birouri din parcul industrial Tetarom

Suntem informati ca Banca Transilvania a primit, astazi, avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism pentru construirea unei cladiri de birouri in parcul industrial Tetarom. Se pare ca proiectul a fost, initial, respins pe motiv ca nu exista suficiente locuri de parcare. Reprezentantii BT s-au autosezizat si au marit numarul acestora de la 20 la 53, decizie care[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: urbanistii primariei au aprobat cladirea de birouri Iulius Group

„Ziua de Cluj” ne informeaza ca proiectul de birouri propus de Iulius Group pe malul lacului din Gheorgheni a fost avizat ieri de Comisia de Amenajare a Teritoriului si Urbanism din cadrul primariei. In ciuda faptului ca foarte prospera companie „responsabila” de Iulius Mall intentioneaza, inca de anul trecut, sa demareze lucrarile la respectivul imobil, lucrurile au fost tergiversate pe[...]

Citeste mai mult
coming back soon