Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Arhitectii CTATU nu vor blocuri pe strada “Eugen Ionesco”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Arhitectii CTATU considera ca strada Eugen Ionesco este esentialmente incompatibila cu ansamblurile rezidentiale, zona fiind populata doar de locuinte unifamilale, adicatealea de case. Specificul arhitectural al strazii i-a obligat pe cei din  Comisia de Urbanism sa respinga recent planul unui constructor clujean de a construi doua blocuri a cate 6 apartamente fiecare.

De cealalta parte a strazii sunt case, iar in spatele parcelei sunt tot case. I-ati terminat pe oamenii aia daca faceti blocuri. Pentru 12 apartamente trebuie un PUZ. Daca toti vecinii sunt de acord, atunci este posibil. Daca faceti un bloc aduceti prejudicii la nu stiu cati vecini. Patru case cu parter si un etaj ar fi perfect”, a precizat arhitectul Adrian Iancu, membru CTATU.

Arhitectul-sef al orasului a declarat ca s-a mai discutat in comisie problema acestui gen de constructii in zona si s-a stabilit ca nu se vor opera modificari, strada avand o personalitate arhitecturala prea puternica pentru a tolera cladiri multi-familiale.

Ca tot veni vorba de case, judetul Cluj este unitatea administrativ-teritoriala cu cele mai multe unitati construite din 2008 incoace, sau cel putin aceasta este concluzia ultimelor studii de piata efectuate de variile firme de specialitate active pe piata noastra.

In ton cu aceasta realitate “absoluta”, dezvoltatorii trustului CRE ne informeaza ca lucrarile de extindere a ansamblului Bella Park din cartierul Buna Ziua vor fi incheiate cel tarziu la sfarsitul acestui an.

Casele din acest ansamblu au suprafete construite intre 177 si 377 mp, in funcţie de modelul de locuinta, cu teren aferent de 197 pana la 368 mp, iar dezvoltatorii au anuntat preturi promotionale pentru aceasta faza a proiectului.

Pentru ca mai toti clientii nostri au dorit sa isi compartimenteze si sa isi finiseze interiorul locuintei in functie de preferinte, am ales sa pastram interioarele caselor nefinisate, permitand astfel un grad cat mai ridicat de personalizare. Venim cu propuneri, cu variante si modele, iar clientul isi alege ceea ce i se potriveste atat ca stil, cat si ca pret”, a precizat Nagy Zoltan, directorul general al Trustului CRE.

Sursa: CityNews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu. Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Urbanistii Primariei aproba proiectul Mitropoliei

Reprezentantii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), desi nu intru totul satisfacuti de caracteristicile proiectului, au aprobat campusul conceput de catre Mitropolie pe strada Coastei, pe amplasamentul obtinut de la Primaria Cluj-Napoca. Mitropolitul Andrei Andreicut a declarat, saptamana aceasta, ca intentioneaza sa dea startul lucrarilor in aceasta vara, cu banii proprii ai eparhiei, urmand ca cea de-a[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Blocuri noi in Andrei Muresanu!

Desi specificul cartierului Andrei Muresanu este acela de locuinte de tip casa/vile, investitorii in ultimii ani au simtit parfumul fin al profitului generat de renumele zonei si au construit ansambluri de blocuri, in general la extremitatile cartierului. Suntem anuntati ca Plast Technik, o societate specializata in productia de ferestre si usi termoizolante, doreste sa construiasca trei blocuri de patru etaje[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.