Cluj-Napoca: Arhitectii CTATU au respins proiectul de extindere a parcului Tetarom de la Taietura Turcului

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca reprezentantii Tetarom trebuie sa aduca modificari mai mult sau mai putin complexe documentatiilor de urbanism pentru proiectul de extindere a parcului de la Taietura Turcului.

Arhitectii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism, reprezentantii Consiliului Judetean, dar si cei ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, au ajuns la concluzia ca dosarul prezentat in cadrul sedientei de miercuri este cel putin neclar.

Exista unele inadvertente in documentatii. Reprezentantii Tetarom trebuie sa revina cu unele clarificari, dar speram ca se va gasi cat de repede o solutie pentru ca acest proiect sa mearga mai departe“, a mentionat purtatorul de cuvant al primariei, Oana Buzatu.

Proiectul Tetarom este unul dintre cele cuprinse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (document care include proiectele care se vor realiza cu finantare europeana in valoare de 82 de milioane de euro). Acesta ar urma sa fie realizat in zona de vest a parcului industrial de la Taietura Turcului si vizeaza un teren de 7,2 ha.

Proiectul presupune inclusiv lucrari de consolidare a versantilor, extinderea infrastructurii si realizarea mai multor imobile: cladire de birouri si hală multifunctionala pentru IMM-uri, incubator de afaceri, cladire administrativa pentru Tetarom, doua hale pentru perioada de “post-incubare” a activitatilor din incubatorul de afaceri.

Sunt neclaritati vizavi de Planul Urbanistic Zonal si de extinderea acelei zone. Urmeaza sa mai discutam si cu reprezentantii Consiliului Judetean si sa facem demersurile pentru clarificarile necesare. Important este sa accesam aceste fonduri europene“, a spus Valentin Peter, directorul adjunct al Tetarom.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.