Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Apartamentele continua sa se ieftineasca

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca pretul activelor imobiliare din Cluj-Napoca a scazut, in luna iulie, cu aproximativ 5%, valoare deloc irelevanta in conditiile in care aceasta prabusire a avut loc in 30 de zile. In aceeasi ordine  de idei, piata locala a scazut cu 7,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Conform datelor culese si sistematizate de portalul imobiliare.ro, Cluj-Napoca este orasul cu cea mai considerabila scadere a preturilor din ultima luna. Au fost luate in calcul, in acest sens, toate spatiile  urbane de mare amploare din Romania.

Astfel, pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are, in prezent, valoarea de 943 euro/mp util, cu 7,8% mai putin decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

Scaderea preturilor a fost resimtita mai ales pe segmentul apartamentelor noi, care s-au ieftinit cu peste 7% in ultimele treizeci de zile, pana la 916 euro/mp. In ce priveste apartamentele vechi scoase la vanzare, pretul mediu cerut a scazut cu 1,3% in iulie, de la 987 euro/mp la 974 euro/mp.

Cea mai mare variatie de pret este intalnita in cazul garsonierelor, unde scaderea ajunge la aproape 6%.Desi agentiile imobiliare practica preturi medii de 150 euro/luna la garsoniere, persoanele fizice „bombardeaza” mica publicitate cu anunturi pentru unitati locative care pot fi inchiriate si cu 100 de euro pe luna.

In schimb, conform imobiliarelro, apartamentele cu doua camere s-au scumpit cu 0,5% in ultimele treizeci de zile, iar pretul la apartamentele cu trei camere au inregistrat o scadere de pret de 0,7%.

Preturile solicitate, in prezent, pentru apartamentele vechi sunt cu pana la 8,3% mai mici in comparatie cu luna iulie a anului trecut.

Piata imobiliara rezidentiala din Cluj-Napoca trece printr-o perioada de crunta penurie de chiriasi. Studentii au plecat in vacanta, lasand proprietarii de garsoniere si apartamente la mila sortii.

Pentru a incerca sa compenseze lipsa de potentiali clienti, cei care pana nu demult incasau sume deloc neglijabile de pe urma chiriasilor s-au vazut nevoiti sa reduca preturile in mod drastit.

In marile centre universitare din tara, Bucuresti, Timisoara, Iasi sau Cluj-Napoca, de doua ori pe an, la finalul anului universitar si la inceputul acestuia, studentii au capacitatea de a schimba focusul pe piata rezidentiala dinspre vanzari spre inchirieri: in prima faza, prin cresterea considerabila a numarului ofertelor, determinata de eliberarea apartamentelor pe durata verii, iar, mai apoi, prin revenirea cererii. Preturile sunt afectate, in consecinta, scad cu cateva procente in iulie, pentru a creste in septembrie“, explica Adrian Erimescu, director general al Imobiliare.ro

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Pretul mediu al apartamentelor a crescut cu 2%

Conform ultimei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartementelor din Cluj-Napoca au scazut, in ultimul an, cu aproximativ 7%. Cu toate acestea, in luna august a fost identificata o usoara modificare a valorilor de pe piata, un numar deloc neglijabil de proprietari exprimandu-si nemultumirea fata de situatiunea actuala. Astfel, indicele imobiliar a crescut in ultima luna cu 2%, pretul[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Apartamentele s-au ieftinit cu 5%

Apartamentele continua sa se ieftineasca. In ciuda unor predictii recente, situatia nu pare sa dea semne ca se va ameliora, deprecierile de toate facturile continuand sa fie mult prea pertinente pentru a fi ignorate. Acestea fiind spuse, merita remarcat faptul ca oficialii guvernamentali sufera de iluzia stabilitatii. Cu alte cuvinte, demagogia optimista refuza sa priveasca realitatea in fata, preferand sa[...]

Citeste mai mult
coming back soon