Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Ansamblul imobiliar din Faget, farsa de zile mari

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca cel mai mare proiect imobiliar in sistem ANL din Cluj este pe nicaieri.

In ciuda faptului ca Elena Udrea a anuntat “ridicarea” ansamblului de 2.300 de locuinte in luna aprilie a anului trecut, cei responsabili de bunul mers al lucrarilor par a fi de o incompetenta impardonabila.

Anul trecut, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, impreuna cu Gabriel Oprea, ministrul de atunci al Apararii Nationale, si primarul Sorin Apostu au anuntat la Cluj demararea celui mai mare proiect imobiliar in sistem ANL din Cluj.

Pe acest teren de 16 hectare, in urmatorii doi ani ar trebui sa fie ridicat si predat la cheie un ansamblu de 2.300 de locuinte, in valoare de 69 de milioane de euro.

In functie de cereri, sunt apartamente de una, doua si trei camere”, declara Elena Udrea in aprilie 2010 la Cluj.

Transferul de la MApN la Primaria Cluj-Napoca a fost legiferat prin Hotararea de Guvern 628/2010, care prevede si unele conditii: Ministerul Dezvoltarii Regionale deruleaza investitia, iar 920 de apartamente trebuie cedate Ministerului Apararii, si vor fi locuite de catre militarii clujeni.

Tot in primavara anului trecut, primarul Sorin Apostu promitea ca locuintele vor fi construite pentru tineri, de la militari la medici rezidenti. Cartierul ar urma sa aiba si spitale si gradinite, iar aici ar putea fi relocat si Azilul de Batrani de pe strada 21 Decembrie, cladire care este revendicata.

Toate bune pana aici, caci complexul imobiliar nu exista decat in intentie. Se pare ca responsabilii de buna si echitabila desfasurare a lucrarilor nici macar nu au trecut de studiile preliminare.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este in curs de avizare si e cale lunga pana la proiectare si executie propriu-zisa.

Pana acum s-au realizat studii hidrografice si geotehnice, preliminare avizarii PUZ-ului”, explica Andrada Rarau, din cadrul Biroului de Presa a Primariei Cluj-Napoca.

Potrivit HG 628/2010, “Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca va transfera Ministerului Apararii Nationale, conform legii, 40% din numarul de locuinte construite pe terenul aferent in maximum 3 ani de la realizarea transferului”.

Cu alte cuvinte, in iunie 2013. Daca prevedile nu vor fi respectate, terenul va reintra in administrarea MApN.

Sursa: CityNews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Schimbari in 2012 in sistemul de cadastru!

Dupa ce, nu cu mult timp in urma eram anuntati ca Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Doamna Elena Udrea, intentioneaza sa treaca Agentia Nationala pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara iata ca lucrurile se misca mai rapid decat ne-am fi asteptat. Astfel, doamna ministru ne anunta ca in 2012 se va introduce un sistem informatic integrat de cadastru si carte funciara[...]

Citeste mai mult
coming back soon