Yandex.Metrica

Cluj: Cartierul Tineretului se transforma in parc fotovoltaic

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Steluta Cataniciu, consilier PNL, a declarat recent ca reconversia Cartierului Tineretului intr-un parc fotovoltaic, reconversie sustinuta de insusi Consiliul Local Cluj-Napoca, nu se inscrie in „planul de bataie” al principalului actionar privat, si anume TriGranit (prin societatile Iris Ventures Limited si Burnet Holding LLC).

Se pare ca Sorin Apostu a decis sa-l sustina in sus-numita reconversie pe Arpad Pazskany, care detine doar 13% din societatea Polus Real Estate, in conditiile in care, intr-un interviu din 2009, edilul a spus ca va anula contractul de construire a Cartierului Tineretului daca se va ajunge la dificultati insurmontabile.

Desi actionarii Polus Real Estate nu dispun de sumele necesare realizarii ansamblului rezidential, argument incontestabil in favoarea anularii contractului, municipalitatea a decis reconversia cartierului intr-un parc fotovoltaic.

Consiliul Local, la cererea primarului Sorin Apostu, s-a pozitionat, intr-un mod nepermis, de partea actionarului minoritar, fara ca noi sa fim informati ca, de fapt, celalalt actionar nu a dorit nici o clipa sa renunte la proiectul de locuinte. Prin aceasta actiune s-au pus mai presus decat interesul Clujului interesele unei persoane private“, sustine Cataniciu.

In opinia sa, conform datelor contractuale, CL avea obligatia sa denunte acest contract la un an dupa ce Polus Real Estate a dovedit ca nu este in masura sa-si indeplineasca obligatiile contractuale.

Ce a facut, in schimb, primarul? A decis,, impreuna cu unul dintre actionari, reconversia acestui proiect din cartier de locuinte in parc fotovoltaic. Inca din 2006 s-a semnat contractul pentru cartierul de locuinte, iar in 2009 primarul ameninta, intr-un interviu, ca anuleaza acest contract. S-a ajuns in 2010 si domnul Paszkany raspundea, tot intr-un interviu, ca, desi nu detine decat 13% din aceasta firma, este convins ca nici Papa Pius nu ar fi gasit finantare pentru locuintele din Tineretului. si ce a făcut primarul? In loc sa anuleze imediat acest contract, a decis sa schimbe proiectul“, a spus Cataniciu.

Primarul Sorin Apostu sustine ca decizia CL privind aceasta reconversie a fost una corecta si absolut legala, adaugand ca municipalitatea urmareste, prin construirea parcului fotovoltaic, doar interesul public.

Noi, Consiliul Local, detineam 51% din societatea Cartierul Tineretului. Pe fondul crizei economice, am decis sa transformam acest proiect, in ideea ca este mult mai bine sa se realizeze un parc fotovoltaic decat sa ramanem fara nimic. Energia este scumpa, iar noi avem o multime de institutii de intretinut“, a comentat Apostu.

In opinia sa, nu e treaba Primariei sa rezolve disputele dintre actionarii privati ai Polus Real Estate.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Padure-parc si gradina agrobotanica in Zorilor- noul proiect al Primariei Cluj-Napoca!

Consiliul de Administratie al USAMV( Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara) si Senatul Universitatii au aprobat asocierea cu Consiliul Local Cluj-Napoca pentru amenajarea unui parc tematic in zona situata intre cartierul Zorilor si campusul Hasdeu. In cadrul acestui acord, USAMV va pune la dispozitie primariei pentru o perioada initiala de 10 ani, o suprafata de 6 hectare de teren,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Parcul Central va fi reamenajat odata cu spatiile din jurul stadionului Cluj Arena

Primarul Sorin Apostu ne informeaza ca proiectul de amenajare a zonelor din proximitatea stadionului Cluj Arena va fi corelat cu planul de reamenajare a parculetului pentru copii si a insasi Parcului Central. Detaliile privind modul in care vor fi create noile alei ce vor facilita accesul in incinta arenei au fost deja stabilite cu cei responsabili de executia lucrarilor, Apostu[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.