Yandex.Metrica

Cladirile “verzi” intra puternic pe piata din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati acum cateva zile ca piata birourilor va intra in declin pe masura ce spatiile virtuale vor castiga teren si marile companii se vor adapta la noile tehnologii „de lucru”.

Acum aflam ca Uniunea Europeana concepe un plan de relocare a angajatilor in cladiri „verzi”. Ceea ce a fost pana nu demult un simplu trend eco, reprezinta acum exigenta viitorului.

Prima etapa a acestui proiect implica relocarea angajatilor institutiilor statului. In aceasta ordine de idei, suntem informati ca Romania are nevoie de aproximativ 4,2 milioane mp pentru a respecta exigentele Uniunii Europene. Se vor cheltui, in ultima instanta, 12,6 miliarde de euro pentru a se muta circa 200.700 de angajati ai institutiilor statului.

In maximum trei ani, legislatia europeana privind cladirile verzi va fi foarte dura, ajungand pana la obligarea tuturor institutiilor publice si bancilor comerciale sa ocupe imobile certificate drept cladiri verzi”, a declarat Nicoleta Radu, Agency Director GVA Asco Properties, membru al RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors)

Cu toate ca dezvoltatorii imobiliari au inceput sa introduca pe piata din Romania cladiri sustenabile, numarul imobilelor „verzi” cu certificare obtinuta sau pe cale de obtinere este inca mult prea mic pentru a se satisface solicitarile Uniunii Europene. Exista, pana in acest moment, doar 20 de cladiri care respecta cu strictete normele ecologice impuse de standardele occidentale.

Situatia este dramatica doar in aparenta. Desi investitia intr-o astfel de cladire dotata cu tehnologii sustenabile este mai mare decat in cazul unei cladiri standard, economiile de lunga durata pe care le implica implementarea surselor de energie alternativa sunt deloc neglijabile. Iata de ce sigurele imobile „verzi” pe care le avem in acest moment au un grad de ocupare de peste 95%.

Sectorul „verde” al pietei imobiliare este singurul care nu a inregistrat pierderi in ultimii doi ani. Iata o informatie care nu mai cade sub incidenta arbitrarului sau a incertitudinii. Cladirile verzi o duc bine.

Problema consta in modul in care va intelege Romania sa satisfaca cerintele Uniunii Europene. Investitia in cladirile „verzi” este mare iar efortul financiar mult prea consistent pentru o tara incapabila sa-si gestioneze economia in mod eficient.

Sursa: Financiarul.com

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii investesc in cladirile verzi

Preocuparea dezvoltatorilor imobiliari pentru cladirile verzi incepe sa se manifeste si in Romania. Chiar daca investitorii locali nu au o prea mare experienta in acest domeniu de factura eco, dorinta de a fi in pas cu noile trenduri este mult prea puternica pentru a fi ignorata. Cei care cocheteaza cu ideea de a investi mai mult in cladirile verzi incep[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Spatiile verzi sunt inlocuite de ansambluri rezidentiale

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca proiectele imobiliare mai mult sau mai putin legitime au transformat, in ultimii 20 de ani, nu mai putin de 400 de hectare de spatii verzi in ansambluri rezidentiale si cladiri de birouri. Daca pana acum disparitia constanta si impardonabila a zonelor de agrement a trecut relativ neobservata, masurile de contracarare a tavalugului imobiliar fiind putine[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Nu ne vindem tara! Din 2014 Guvernul va limita accesul strainilor la terenurile romanesti

La 1 ianuarie 2014, o data cu liberalizarea pietei terenurilor, accesul persoanelor fizice straine la cumpararea de terenuri in Romania nu va mai fi ingradit. Cel putin in teorie, pentru ca in practica, reprezentantii Guvernului ne asigura ca vor fi introduse reguli noi, pentru a stopa cumpararile masive de terenuri de catre cetatenii straini. "In momentul de fata persoanele fizice[...]

Citeste mai mult
coming back soon