Yandex.Metrica

Cladirile din centrul istoric vor fi renovate!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un proiect de hotarare a Consiliului Local Cluj, discutat in sedinta de ieri, prevede realizarea unor lucrari de renovare si de protejare a cladirilor degradate din zona centrala, lucrari care vor fi efectuate in mai multe etape.

Astfel, intr-o prima faza se va realiza un “recensamant” al cladirilor care au nevoie urgenta de reparatii, iar in perioada 2013-2014 vor fi renovate fatadele cladirilor din zonele: Matei Corvin, Piata Muzeului, Parcul Caragiale, Regele Ferdinand, Horea, Memorandumului, Universitatii, Piata Avram Iancu, Piata Stefan cel Mare, Piata Lucian Blaga, Napoca, Kogalniceanu, Potaissa, etc.

In perioada 2015-2016 vor intra in reparatii cladirile de pe Baritiu, Republicii, Emil Isac si zona Piata Mihai Viteazul, iar in 2017-2018 celelalte strazi din zona centrala care nu fac parte din primele doua etape.

Starea de degradare a imobilelor din centrul istoric si lipsa reactiei proprietarilor acestor cladiri obliga primaria la decizii transante. Acestia vor trebui, fie sa efectueze reparatiile, fie sa restituie primariei in transe cheltuielile cu acestea.

“Mentionez ca in cazul cladirilor aflate in proprietate privata, administratia locala poate interveni cu lucrari doar dupa un an de zile de la data la care proprietarii au fost somati sa faca lucrari si nu le-au executat. Primaria face toate demersurile necesare, in conformitate cu prevederile legale, pentru a atinge acest obiectiv-un centru al orasului care sa constituie o veritabila atractie turistica si de care fiecare clujean sa poata fi mandru”, a declarat primarul Emil Boc.

Sursa: Monitorul de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Piata Unirii pietonala- un proiect aproape de finalizare

Primaria Cluj-Napoca intentioneaza sa inchida strazile laterale din Piata Unirii, conform planului initial, imediat ce vor gasi variante de deviere a traficului auto din zona. Proiectul Centrului Istoric pietonal a reprezentat inca de la inceput un proiect ambitios al municipalitatii clujene, avand in vedere structura orasului. Practic, tot traficul auto tranzita in trecut orasul de la est la vest(si invers),[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: 310 cladiri din centrul istoric necesita reparatii capitale

Conform declaratiilor lui Sorin Apostu, nu mai putin de 310 cladiri din centrul istoric al Clujului necesita interventii de restaurare a fatadelor. Se pare, insa, ca lucrarile de reabilitare vor fi demarate la doar 39 de imobile, restul proprietarilor neajungand la un consens in ceea ce priveste documentatia necesara prestarii acestor servicii. Primaria Cluj-Napoca a urgentat procesul de identificare a[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.