Yandex.Metrica

Cladirea Muzeului Farmaciei retrocedata mostenitorilor de drept. Sentinta este definitiva!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Recursul inaintat de muzeu, cu privire la spatiile in care functioneaza Muzeul de Farmacie din Cluj, a fost respins la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, decizia devine definitiva, neexistand o alta cale de atac.

Singura varianta ramasa este cumpararea imobilului de la mostenitori de catre autoritati, mai ales ca acestia sunt interesati sa vanda. Cladirea din centrul Clujului, care dateaza din secolul al 16-lea, a fost evaluata la 2 milioane de euro, iar Muzeul de Farmacie ocupa in prezent un sfert din cladire.

“Recursul inaintat de muzeu la Inalta Curte s-a respins, dar motivarea sentintei nu o avem inca pentru a vedea care sunt motivele si sa vedem exact despre ce este vorba. In concluzie, acest proces in legatura cu retrocedarea spatiilor s-a terminat”, a declarat Carmen Ciongradi, directorul Muzeului de Istorie al Transilvaniei, care administreaza si Muzeul Farmaciei.

“Noi am cerut si o sa cerem cumpararea intregului imobili care este monument istoric de secol XVI. Este o cladire emblema a Clujului si merita sa fie pastrata ca si cladire monument si ca si muzeu”, a completat Carmen Ciongradi.

Cladirea Muzeului Farmaciei a gazduit prima farmacie de stat din Cluj incepand cu 1573. In 1863 farmacia intra in proprietatea familiei Hintz(de aici si numele Casa Hintz sub care este cunoscuta). In 1949 cladirea a fost nationalizata de comunisti iar in 1954 este transformata in Muzeul Farmaciei, prin interventia profesorului Valeriu Bologa. Procesul de retrocedare a inceput in 2008.

Sursa: Citynews

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Primaria nu va cumpara Hotelul Continental desi cladirea este monument istoric!

Ultima sansa pentru salvarea monumentului istoric, in care a activat Hotelul Continental din centrul Clujului, a fost irosita. Astfel dupa ce Ministerul Culturii si-a ratat sansa, depasind termenul de 11 iunie, termen pana la care isi putea manifesta dreptul de preemtiune, Primaria spune si ea "pas". "In cazul in care ar fi achizitionat Hotelul Continental in cunostinta de cauza, in[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Pagubitii Tower ar putea primi banii inapoi!

A fost facut un prim pas spre rezolvarea cazului Tower dupa ce Curtea de Apel Cluj a anulat un contract prin care Mihai Chezan, patronul SC Tower SRL, solicita 14 milioane de euro despagubiri, printr-o firma inregistrata in Chicago si care-i apartinea tot lui. Inca de acum 2 luni va povesteam despre afacerea Tower si cum incearca Chezan sa inscrie[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Se vinde Hotelul Continental!

Dupa un an de licitatii esuate, la care nu s-a prezentat nici macar un cumparator interesat, dupa ce nici primaria nu si-a activat dreptul de preemtiune asupra cladirii in care a functionat Hotelul Continental, s-a trecut la faza vanzarii directe ca urmare a unei oferte ce a fost depusa. 5 milioane de euro este oferta inaintata de omul de afaceri[...]

Citeste mai mult
coming back soon