Yandex.Metrica

Circuit de Formula 1 la Cluj? (galerie foto)

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un proiect indraznet a atras atentia marilor constructori de arene sportive din lume: un arhitect clujean a “desenat” un circuit de F1 ce ar urma sa fie amplasat intr-o mica depresiune de langa Autostrada Transilvania.

Locul a fost bine ales, deoarece situarea circuitului in “groapa” depresiunii ar atenua decibelii emisi de motoarele incinse ale monoposturilor. De asemenea, spatiul deschis, permite desfasurarea intregului ansamblu proiectat, care, pe langa circuitul lung de peste 6 kilometri, ar cuprinde si un hotel de 4 stele si 80 de camere, un restaurant, o terasa de vara, parcari pentru 10.000 de masini, tribune, zone de campare, etc.

Circuitul, daca se va pune proiectul in practica, va avea 6105 metri lungime, 20 de viraje si o linie dreapta de 710 metri. Succesiunile de curbe si palierele de viteza permit etalarea unei tehnici de pilotaj superioare.

Mihai Matei este numele arhitectului clujean, care nu s-a multumit doar sa proiecteze circuitul de F1. El a avut discutii cu cele mai importante companii de constructii de circuite din lume, Tilke si Apex si, de asemenea, si-a prezentat proiectul la expozitia de motor-sport de la Koln, iar reactiile au fost favorabile.

“In urma discutiei cu Tilke si Apex am inteles ca acest gen de investitie se face treptat, incepandu-se cu constructia la pista, cladirea cu boxe si tribuna oficiala, iar ulterior restul constructiei. In prima faza costurile ar fi de circa 15 milioane de euro exceptand terenul”, a declarat arhitectul Mihai Matei.

Daca vom avea circuit de F1 la Cluj, ramane in sarcina autoritatilor locale si in deschiderea si viziunea pe care le vor avea, sau nu, spre o astfel de investitie.

Foto:

Sursa: www.promotor.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Parcul Central va fi reamenajat odata cu spatiile din jurul stadionului Cluj Arena

Primarul Sorin Apostu ne informeaza ca proiectul de amenajare a zonelor din proximitatea stadionului Cluj Arena va fi corelat cu planul de reamenajare a parculetului pentru copii si a insasi Parcului Central. Detaliile privind modul in care vor fi create noile alei ce vor facilita accesul in incinta arenei au fost deja stabilite cu cei responsabili de executia lucrarilor, Apostu[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Record negativ pentru Autostrada Transilvania

Inceputa in 2004, Autostrada Trasilvania se pare ca va fi gata cel mai devreme in 2020, desi unele voci mai pesimiste dau ca data de finalizare anul 2026! Proiectul prevede 415 km de autostrada, iar in 7 ani de la demararea lucrarilor avem cu putin peste 10% din lungimea prevazuta. In schimb, fondurile guvernamentale utilizate pana in prezent ar fi[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Centura B-dul Muncii-Apahida va fi inaugurata in 2 iulie

Suntem informati ca centura B-dul Muncii – Apahida va fi inaugurata, daca totul merge conform planului, in 2 iulie, evenimentul urmand sa eficientizeze infrastructura municipiului Cluj-Napoca. Ruta ocolitoare va fi obligatorie, Ioan Pantelimon, Seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, declarand ca redirectionarea circulatiei va fi gestionata riguros si responsabil. Emil Boc a declarat recent ca se asteapta ca centura[...]

Citeste mai mult
coming back soon