Yandex.Metrica

Cine reabiliteaza cladirile deteriorate

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Guvernul a initiat, relativ recent, un proiect de reabilitare a cladirilor cu fatade problematice. Pentru a-si mentie reputatia de institutie cu o apetenta crescuta si crescanda pentru controversa, Guvernul a decis sa oblige “proprietarii de fatade” periculoase pentru public sa plateasca lucrarile de reabilitare din buzunarele proprii.

Argumentele pro si contra, livrate cu insistenta si multa furie, s-au coagulat in jurul centrului nevralgic al proiectului, si anume imposibilitatea celor mai multi proprietari de astfel de cladiri de a suporta costurile lucrarilor de reabilitare.

Cu toate ca reprezentantii Guvernului au conceput o strategie prin intermediul careia proprietarii cu venituri mici si foarte mici pot solicita ajutor financiar partial sau integral din partea primariilor, Plenul Senatului a respins, in cele din urma, proiectul.

Un alt punct nevralgic al acestui proiect, in principiu de bun augur, este cel legat de modul in care se fac evaluarile si se aleg cladirile care au nevoie de reabilitare.

Se pare ca responsabilitatea se va plasa, in cazul in care proiectul va fi, in cele din urma, aprobat, pe umerii autoritatilor locale. Acestea vor evalua cladirilor si vor trimite notificari proprietarilor, pentru a-i informa despre obligatiile revenite. Cu alte cuvinte, responsabilitatea va pica exclusiv pe umerii proprietarilor, care vor “avea libertatea” de a se ocupa de lucrari de la a la z, autoritatile devenind, astfel, doar vectori de informare.

Chiar daca proiectul a fost respins de Plenul Senatului, actul normativ va intra, in cel mai scurt timp posibil, in dezbaterea Camerei Deputatilor, unde va fi, cel mai probabil, aprobat fara prea multe impedimente.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Primariile renoveaza imobilele cu fatade lamentabile

Asa cum bine stim cu totii, Elena Udrea a initiat un proiect de lege conform caruia autoritatile locale sunt obligate sa demareze un proces amplu de reabilitare arhitercturala a spatiilor urbane. Executivul a validat aceasta propunere salutara, urmand ca presedintele Romaniei sa-si dea acordul in privinta acestor masuri de eliminare a factorului inestetic. Din momentul in care Traian Basescu semneaza[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: 310 cladiri din centrul istoric necesita reparatii capitale

Conform declaratiilor lui Sorin Apostu, nu mai putin de 310 cladiri din centrul istoric al Clujului necesita interventii de restaurare a fatadelor. Se pare, insa, ca lucrarile de reabilitare vor fi demarate la doar 39 de imobile, restul proprietarilor neajungand la un consens in ceea ce priveste documentatia necesara prestarii acestor servicii. Primaria Cluj-Napoca a urgentat procesul de identificare a[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Prima Casa 4 se pregateste de start

Conventia privind implementarea programului Prima Casa 4 a fost aprobata de Ministerul Finantelor Publice si de cel al Economiei, protocolul – cadru a fost publicat in Monitorul Oficial, iar nu mai putin de 11 banci si-au exprimat insistent intentia de a participa la acest proiect guvernamental. Startul mult-asteptatului si mult-controversatului program Prima Casa 4 va fi dat imediat de protocolul[...]

Citeste mai mult
coming back soon