Yandex.Metrica

Chiriile scad intr-un ritm alert

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Asa cum era de asteptat, chiriile continua sa scada intr-un ritm alert, acest proces regresiv constant incepand acum aproximativ 3 ani.

In aceasta ordine de idei, eminetele cenusii ale pietei imobiliare sustin ca sectorul chiriilor isi va reveni doar in momentul in care puterea de cumparare a romanului va fi cel putin decenta.

Cat timp capitalul standard al cetateanului este mai mult decat lamentabil, situatia, la nivel national, va ramane in cel mai bun caz „profund” neschimbata, profetiile cele mai negre conturand un portret al pietei de-a dreptul deprimant.

“Abia la un an, un an si jumatate, de la eventuale mariri generalizate ale veniturilor vom putea asista si la cresteri ale chiriilor”, a declarat Ion Catutoiu, directorul companiei de consultanta imobiliara Real Time.

Desi proprietarii au intrat pe piata imobiliara cu entuziasm si bucurie anticipata, crezand ca-si vor inchiria locuintele la preturi fabuloase, recesiunea i-a „palmuit” si i-a obligat sa opereze scaderi considerabile.

Proprietarii de garsoniere din Bucuresti, de exemplu, au redus, doar in 2011, sumele de start cu aproximativ 8%.

Conform informatiilor livrate de reprezentantii portalului imobiliare.ro, o garsoniera din Brasov poate fi inchiriata cu un pret mediu de 155 de euro, valoare cu mult sub standardul impus in anii pre-recesiune.

Cele mai dramatice ieftiniri s-au inregistrat, insa, in Timisoara, unde cifrele lunare au scazut cu 11,7% in doar 12 luni. Astfel, un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu pretul „mediu” de 218 euro.

Constanta ramane, in aceasta ordine de idei, singurul oras in care chiriile au scazut cu valori relativ neglijabile. Daca in luna mai romanul putea inchiria un apartament cu doua camere cu 247 de euro, acum pare-se ca valoarea medie  a scazut cu doar 4,3%.

Sursa : Bloombiz

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.