Yandex.Metrica

Chiriasul- victima pietei imobiliare romanesti!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi am depasit o perioada de criza imobiliara profunda, care a avut darul de a taia fara mila in preturile locuintelor, nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul chiriilor. Preturile chiriilor in marile orase nu a scazut foarte mult fata de perioada de boom imobiliar, transformand chiriasii in “victime” preferate ale pietei imobiliare actuale.

Care sunt motivele pentru care chiriasul este nevoit sa limiteze daunele provocate de criza imobiliara, vom vedea in cele ce urmeaza:

– orasele mari, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, sunt centre universitare puternice. Drept urmare, piata chiriilor nu duce lipsa de clienti. Iar legea cererii si ofertei arata ca, atunci cand exista cerere, nu exista nici un motiv pentru care pretul trebuie sa scada.

– desi s-au cumparat foarte multe locuinte intr-o perioada relativ scurta, oferta de locuinte de inchiriat de pe piata nu a crescut foarte mult. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in general, cumparatorii si-au cumparat o locuinta pentru propria folosinta, fie ca erau la prima achizitie, fie si-au vandut locuinta mai mica, achizitionand, cu sprijin bancar, o locuinta mai spatioasa. Cererea a ramas astfel mai mare sau cel mult egala cu oferta, lucru care nu justifica o scadere a pretului chiriilor.

– anii de boom imobiliar au oferit cumparatorilor posibilitatea, cu ajutorul bancilor comerciale, sa cumpere locuinte scumpe, beneficiind de credite ipotecare in conditii favorabile. Este vorba despre acei cumparatori care si-au cumparat o a doua locuinta si sa o exploateze prin inchiriere. Este drept, pretul locuintelor a scazut foarte mult, insa ratele la banca au ramas la fel de mari. Aceasta situatie este acum “reparata” de catre chiriasi, nevoiti sa plateasca aceleasi chirii mari, proprietarii dorind sa-si acopere astfel ratele din chirie.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Viena- capitala miracolului imobiliar!

Este cunoscut faptul ca Viena este o destinatie cautata de foarte multi turisti din lumea intreaga, in principal pentru trecutul sau istoric. Fosta capitala imperiala, Viena pastreaza inca aerul nobil, inca respirabil, al imparatilor, muzica de la palat, arhitectura de o frumusete si valoare incontestabila. Niciunul din aceste elemente nu explica fenomenele de pe piata imobiliara vieneza in special si[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Renasterea Dubaiului!

Paradisul imobiliar din lumea araba, revine in atentia investitorilor dupa o perioada in care criza a lovit puternic zona cu cea mai exploziva ascensiune din lume. In primele 6 luni ale anului 2012, numarul tranzactiilor cu terenuri a crescut cu 21%, conform datelor oferite de Departamentul de Statistica. Acest lucru se datoreaza increderii de care se bucura Dubaiul in randul[...]

Citeste mai mult
coming back soon