Yandex.Metrica

Chiriasii apartamentelor ANL doresc sa achizitioneze apartamentele in care locuiesc in rate!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In acest sens a fost constituita o asociatie, Asociatia Locatarilor din Blocurile ANL pentru Tineri din Romania(ASLBTR), in care s-au inscris deja peste 1.000 de chiriasi ai blocurilor ANL din trei judete din Transilvania, Sibiu, Mures si Brasov. Asociatia a propus Ministerului Dezvoltarii Regionala si Turismului sa permita locatarilor blocurilor ANL sa achizitioneze in rate locuintele in care locuiesc.

“Avem deja o mie de membri din cele trei judete. Acum(sambata) suntem in Bistrita-Nasaud si urmeaza sa mergem in toate judetele din tara in care au fost construite blocuri ANL, asa ca numarul membrilor este in crestere”, a declarat Dan Cornel Nistor, presedintele ASLBTR.

Conditiile tot mai aspre impuse de banci pentru acordarea de credite ipotecare, a fost impulsul care a dus la constituirea acestei asociatii.

“Impreuna cu cativa vecini am decis sa constituim aceasta asociatie ca sa ne ajutam pe noi insine in primul rand. Si noi locuim in blocuri ANL si am vazut ca nu avem nicio sansa sa le cumparam cu banii jos. Ca sa cumperi un apartament cu banii jos, luand credit de la banca, trebuie sa ai un salariu mediu net de 3.000 de lei fiindca, in prezent, bancile nu accepta o rata mai mare de 40 la suta din salariu. Cred ca nici cinci la suta din locatarii acestor blocuri nu au salarii de 3.000 de lei si nu vor avea sansa sa-si cumpere aceste apartamente”, a precizat Nistor.

Astfel, singura sansa a chiriasilor ANL sa-si cumpere o locuinta este ca statul sa accepte vanzarea acestora in rate, iar rata sa nu fie mai mare de 100 de euro. Aceasta a fost propunerea cu care membrii ASLBTR au inceput discutiile cu Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului. In perioada urmatoare se asteapta raspunsul oficial al reprezentantilor ministerului, dupa analiza ofertei facuta de asociatie.

Sursa: www.gandul.info

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!

Organizatia Tinerilor din Blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte a inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care chiriasii din blocurile agentiei vor avea posibilitatea sa le achizitioneze in rate direct de la stat. In cazul in care legea va fi adoptata, programul Prima Casa si bancile participante la program vor primi o lovitura grea. Statul ar castiga din rate 40[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

ANL Cluj, episodul 2: autoritatile mint in timp ce chiriasii cauta solutii sa cumpere apartamentele!

Acum cateva zile aflam ca Primaria Cluj-Napoca a decis marirea chiriilor in cazul locuintelor ANL de 6 ori(!) acestea ajungand la 600 lei pe luna. Pe langa nemultumirea evidenta izvorata din aceasta decizie, chiriasii ANL din blocurile de pe Calea Floresti nu intelegeau cum la Cluj, autoritatile nu aplica legea, respectiv nu le ofera posibilitatea sa cumpere locuintele in care[...]

Citeste mai mult
coming back soon