Yandex.Metrica

Chiria apartamentelor, stabilita de centrala termica

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Preturile chiriilor pentru apartamentele din Cluj-Napoca sunt calculate dupa mai multe criterii. Unul destul de important in stabilirea sumei este metoda de incalzire a locuintei. Apartamentele care sunt dotate cu centrala termica au un pret mai ridicat decat cele care sunt in continuare bransate la sistemul central de incalzire.

Astfel, pretul unui apartament cu doua camere, mobilat si utilat, dar fara centrala termica, variaza intre 200 si 250 de euro, in timp ce pretul unui apartament dotat asemanator insa cu centrala termica proprie, este cuprins intre 250 si 300 de euro. In cazul apartamentelor cu trei camere, preturile sunt mai apropiate, diferenta intre cele cu centrala si cele fara fiind cuprinsa intre 20 si 30 de euro. Chiria pentru un apartament cu trei camere, fara centrala termica, este intre 300 si 400 de euro, iar in cazul in care apartamentul este dotat cu centrala, preturile incep de la 320 de euro si pot depasi suma de 400 de euro.

Apartamentele cu patru camere sunt mai rar intalnite, iar, in cazul celor fara centrala termica, preturile incep de la 320 de euro si ajung pana la 400 de euro, in timp ce pentru un apartament cu centrala termica se plateste intre 350 si 450 de euro pe luna. Agentii imobiliari clujeni sustin ca apartamentele fara centrala termica sunt “pe cale de disparitie”, iar trendul pietei este sa transforme centrala termica intr-un criteriu standard. Cei mai multi proprietari care inchiriaza apartamente doteaza locuinele cu centrale termice proprii.

“Cam 60 – 70% dintre apartamentele de inchiriat sunt cu centrala termica. Daca un apartament nu are centrala , inseamna ca nu are multe alte dotari. Diferenta de pret intre cele cu centrala si cele fara este de aproximativ 10% din pretul chiriei, maxim 15%”, a explicat pentru citynews.ro Catalin Priscornita, agent imobiliar de la Blitz Imobiliare.

Dalma Pipas, alt agent imobiliar, este de aceeasi parere, si anume ca preturile apartamentelor cu centrala termica sunt mai mari decat ale celor fara aceasta dotare. “Sunt intradevar mai scumpe cele cu centrala termica. Clientii cauta apartamente cu centrala. Totusi, diferenta nu este atat de mare, aproximativ 20 de euro, atat pentru cele cu doua camere, cat si pentru cele cu trei pentru ca preturile sunt destul de apropiate”, sustine Dalma Pipas, de la Select Consulting.

Sursa: City News

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Centrele universitare luate cu asalt de chiriasi. Vezi ce chirii vor plati studentii !

Luna septembrie este cunoscuta in sectorul imobiliar drept una dintre cele mai active luni pe piata chiriilor. Cererea atinge acum nivelul maxim, la fel si preturile. Clujul, al doilea centru universitar al tarii, isi intampina studentii cu o oferta consistenta de locuinte de inchiriat, in conditiile in care pentru cei 80.000 de studenti clujeni, exista un stoc de doar 10.000[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
coming back soon