Yandex.Metrica

Chinezii ne ajuta la constructia autostrazilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Chineze in Romania, a anuntat recent ca dezvoltatorii chinezi sunt dispus sa investeasca in constructia de autostrazi, adaugand, insa, ca pentru lucrarile de amploare trebuie asigurate garantii de stat.

Avand in vedere ca infrastructura tarii noastre este la pamant si ca proprii nostri dezvoltatori sunt mai mult decat incompetenti, oferta chinezilor este salutara.

Am face bine sa renuntam la patriotisme inoperante si sa-i lasam pe cei mai buni decat noi sa ne faca treaba. In ritmul in care decurg lucrarile demarate sub patronajul romanesc, nu vom avea autostrazi decat in mileniul trei.

Se pare ca tratativele sunt in plina desfasurare, reprezentantii unei firme din China efectuand deja vizitele de documentare. Problema este, cel putin in viziunea ambasadorului, ca procesul este foarte lent. Pentru o mai mare eficienta a negocierilor, oficialitatile din Romania trebuie sa-si invinga propensiunea pentru tergiversare.

Trebuie sa recunoastem ca exista niste probleme care trebuie sa fie rezolvate, cautand, ambele parti, solutiile potrivite“, a spus Liu Zengwen, adaugand ca investitorii chinezi trebuie sa cunoasca foarte bine cadrul legislativ si perioada de recuperare a investitiei, pentru ca avantajele sa fie reciproce.

Potrivit ambasadorului, pentru investitiile mari trebuie asigurate garantii de stat sau garantii comerciale, iar in acest moment statul roman nu poate sa le ofere, fiind conditionat de deficitul bugetar stabilit cu FMI si Uniunea Europeană.

Intr-adevar, investitiile mari trebuie sa fie asigurate, adica garantii de stat sau garantii comerciale. Daca cineva a luat un credit din banca comerciala, sigur trebuie sa fie asigurat, dar cu o cifra limitata. Daca o investitie sau fondul de stat vine aici, trebuie sa fie asigurata prin garantie de stat. In anumite situatii statul roman nu poate oferi aceste garantii de stat. Am discutat cu oficialitatile romane, este o problema foarte importanta. Daca nu se rezolva potrivit cu masurile potrivite sau adecvate, e greu sa mai inaintam. De ce? FMI si UE au stabilit o cifra pentru Romania anuala sa nu fie depasita anual pentru garantia de stat, pentru a controla deficitul bugetar, sa nu depaseasca cota stabilita de ei“, a spus ambasadorul.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Investitorii chinezi, interesati de piata imobiliara din Romania

Piata imobiliara din Romania stagneaza, motiv pentru care institutiile financiare vor continua sa fie precaute in ceea ce priveste activitatile de creditare. Conform celui mai recent studiu al companiei de consultanta KPMG, proiectele moderate si neostentative ale bancilor sunt, in fapt, reactii justificate la numarului redus de imprumuturi inoperante acordate in ultimii ani. Ori Efraim, partener si coordonator al Departamentului[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Reincepe cursa pentru zgarie-norii "de Bucuresti"

Acum ca Romania iese incet dar sigur din criza economica, marile proiecte urbanistice si arhitecturale ale anilor trecuti sunt scoase de la naftalina si pregatite pentru un nou start. E vorba in acest caz de zgarie-norii care urmau sa fie construiti in Bucuresti, zgarie-nori abandonati insa in momentul in care Romania a fost lovita de recesiune. Incepem cu o cladire[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini si Romania

Piata imobiliara din Romania este, in acest moment, dinamizata de investitorii locali, cei de reputatie internatilonala preferand sa-si incerce norocul in tari ca Polonia, Turcia sau Ungaria. In conditiile in care lucrurile par sa ajunga la un oarecare echilibru, faptul ca investitorii straini evita Romania este, in mod firesc, de rau augur. Aceasta trista realitate nu trebuie, insa, perceputa ca[...]

Citeste mai mult
coming back soon