Yandex.Metrica

China va depasi SUA la numarul de zgarie nori in numai 5 ani!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

China este din ce in ce mai pasionata de recorduri in materie de costructii. Constructorii chinezi construiesc pe orizontala si, mai nou, pe verticala, intr-un ritm nebunesc. Astfel, pana in 2017, China va depasi SUA la numarul de constructii gigant, in conditiile in care americani sunt considerati “parintii zgarie-norilor”.

Duelul la inaltime pare a fi dezechilibrat la o prima vedere, SUA avand deja peste 500 de astfel de constructii. Chinezii vin insa tare din urma, iar realizarile uluitoare de pana acum ii califica pentru aceasta competitie la distanta. Potrivit cabinetului specializat Motian City, pana in 2017 China va avea 802 blocuri turn, de peste 150 de metri inaltime, fata de 539 cat va numara SUA. In acest moment, americanii dezvolta doar 6 astfel de cladiri si numai 24 sunt in faza de proiect, in timp ce chinezii construiesc 332 de zgarie nori iar alti 516 sunt in faza de proiect. Printre acestia, se afla si Sky City Tower, cea mai inalta cladire din lume ridicata in numai 90 de zile!

Valoarea totala a investitiilor in proiectele de cladiri gigant din China, ajunge la 269 de miliarde de dolari( 208, 5 miliarde de euro), dar cand vine vorba de constructii si de recorduri, banii nu par sa mai conteze pentru asiatici.

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Reincepe cursa pentru zgarie-norii "de Bucuresti"

Acum ca Romania iese incet dar sigur din criza economica, marile proiecte urbanistice si arhitecturale ale anilor trecuti sunt scoase de la naftalina si pregatite pentru un nou start. E vorba in acest caz de zgarie-norii care urmau sa fie construiti in Bucuresti, zgarie-nori abandonati insa in momentul in care Romania a fost lovita de recesiune. Incepem cu o cladire[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Topul celor mai inalte cladiri din lume

Conform celor de la Business Insider (via www.zf.ro), urmatorul val de constructii de zgarie nori va avea loc nu pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, asa cum s-ar putea crede in urma unei prime si superficiale analize, ci pe teritoriul asiatic. Cele mai inalte cladiri de pe planeta vor fi construite in Japonia, China si in Emiratele Arabe. Aceste proiecte[...]

Citeste mai mult
coming back soon