Yandex.Metrica

Certificatele energetice la tranzacţiile imobiliare, amânate din nou!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Decizia ca certificatul energetic să fie solicitat la operaţiunile de vânzare a imobilelor a fost amânată, după ce iniţial aceasta fusese luată, în şedinţa de Guvern de astăzi.

Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a anunţat, printr-un comunicat de presă ataşat acestei ştiri, că Guvernul a aprobat introducerea certificatului începând cu 15 iunie, dar instituţia a revenit ulterior, precizând că membrii Guvernului au avut, astăzi, o discuţie referitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă propus de minister cu privire la introducerea certificatelor energetice în tranzacţiile imobiliare şi că s-a decis amânarea aprobării acestui proiect de act normativ.

“Referitor la comunicatul de presă transmis anterior, referitor la certificatele energetice, revenim cu urmatoarele precizări: membrii Guvernului au avut o discuţie referitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă propus de Ministerul Dezvoltării cu privire la introducerea certificatelor energetice în tranzactţile imobiliare şi s-a decis amânarea aprobării acestui proiect de act normativ. Vă mulţumim pentru înţelegere”, se arată în al doilea comunicat al ministerului.

Proiectul de act normativ, prezentat săptămâna trecută de Mediafax, releva că precontractele semnate şi încheiate la notariat pentru vânzare-cumpărare locuinţe, precum şi documentaţiile depuse la instituţiile bancare în vederea perfectării contractelor de vânzare-cumpărare locuinţe, înregistrate înainte de data intrării în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, se finalizează conform legislaţiei în vigoare la data încheierii/înregistrării acestora.

Aceasta este a doua oară când actul normativ este amânat, după ce iniţial certificatul energetic trebuia solicitat la tranzacţiile efectuate din 1 martie.
Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

"Prima Casa" si piata certificatelor energetice

Cei de la Capital ne informeaza ca, in ciuda obligativitatii validarii energetice in toate tranzactiile de factura imobiliara, piata certificatelor de acest fel functioneaza, in acest moment, la doar 3% din capacitate, asta in conditiile in care potentialul financiar al sectorului se ridica la aproximativ 115 milioane de euro anual. Se pare ca principala sursa de activitate a auditorilor energetici[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Certificatul energetic, obligatoriu in orice tranzactie imobiliara

Suntem informati ca Guvernul a conceput si lansat un proiect de ordonanta care anuleaza obligativitatea studiilor privind sistemele alternative de incalzire in cazul eliberarii autorizatiilor de constructie pentru cladiri noi. In aceeasi ordine de idei, locuintele deja construite vor putea fi vandute sau inchiriate doar daca documentatia necesara va contine un certificat energetic valid. Acesta va da seama, conform exigentelor[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cum va influenta certificatul energetic tranzactiile imobiliare?

Certificatul energetic pentru cladiri a devenit obligatoriu incepand cu 20 iulie 2013. Practic, incepand cu aceasta data, nicio tranzactie imobiliara, vanzare sau inchiriere, nu va putea fi incheiata in lipsa documentului. Aceasta masura a impartit piata imobiliara in doua tabere, una anuntand o noua "apocalipsa imobiliara", cealalta avand o atitudine mai rezervata, considerand ca nu va fi vorba de niciun[...]

Citeste mai mult
coming back soon