Yandex.Metrica

Centrele comerciale, cel mai dinamic segment al pieţei imobiliare în 2010

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Singurul domeniu al pieţei imobiliare româneşti care dă semne de viaţă este cel al centrelor comerciale. “Retailul a fost cel mai activ segment, cumulând 92% din totalul tranzacţiilor”, spun reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox într-o analiză a pieţei de profil în primele trei trimestre ale anului. “Până la sfârşitul trimestrului al treilea din 2010, volumul de investiţii a atins 192 de milioane de euro, sectorul de retail fiind principala sursă”, mai precizează reprezentanţii companiei. Cea mai importantă tranzacţie cu un mall din trimestrul al treilea al acestui an a fost achiziţionarea Era Shopping Park din Oradea şi Iaşi de către ECDC & Argo Capital Partners de la Omilos pentru suma de patru milioane de euro.

Mallurile nu sunt doar obiectul tranzacţiilor din această perioadă. Apar şi altele noi, în special în provincie. Joi a fost deschis “Family Center Giurgiu”, un proiect dezvoltat de companiile austriece Oasis Development şi Real4You Immobilien. Acesta are o suprafaţă construită de 4.328 de metri pătraţi, din care cea închiriabilă este de 4.260 metri pătraţi. Centrul comercial dispune de 430 de locuri de parcare.
publicitate
Proiectul Family Center Giurgiu are ca principal chiriaş un hipermarket Kaufland, a cărui construcţie a fost finalizată în luna martie 2010.

Dezvoltatorii austrieci au anunţat noi proiecte la Botoşani şi Râmnicu Vâlcea. Oasis Retail Development & Consulting (Oasis) a dezvoltat până în prezent peste 60 de proiecte de retail. Pentru următorii trei ani, Oasis are în plan realizarea a peste zece centre comerciale şi parcuri de retail în întreaga ţară. Celălalt dezvoltator, Real4You, mai construieşte în România mallurile Mega Mall şi magazinele miniMAX.

Sursa: Gandul

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Tranzacţiile imobiliare din primul semestru au depăşit valoarea întregului an 2009

Valoarea tranzaţiilor imobiliare din primul semestru a fost de 226,6 milioane euro, peste nivelul din întreg anul 2009, majoritatea activelor tranzacţionate fiind spaţii de retail, iar după doi ani de absenţă investitorii români se numără printre cumpărători, potrivit CB Richard Ellis Eurisko. După un an 2009 în care România a înregistrat cea mai mare contracţie a pieţei de investiţii din[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Tranzactii imobiliare - Potential de 500 mil. euro in 2011

Valoarea tranzactiilor imobiliare ar putea ajunge in 2011 la 500 milioane de euro, in crestere fata de nivelul inregistrat in acest an, potrivit estimarilor DTZ Echinox, care considera ca diferentele dintre asteptarile proprietarilor si cele ale investitorilor s-au diminuat. "Cred ca anul 2011 va concretiza multe dintre asteptarile noastre din 2010, si anume atingerea unui volum investitional de aproximativ 500[...]

Citeste mai mult
coming back soon