Yandex.Metrica

Cele mai scumpe apartamente noi sunt in Grigorescu, nu in Centru! Vezi cat costa acum apartamentele in cartierele din Cluj-Napoca

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Cluj-Napoca a suferit o schimbare radicala, din punct de vedere al pretului la locuinte pe cartiere.

Astfel, topul nu mai este condus de zona centrala, ci de cartierul Grigorescu, unde media este de 1347,1 euro/mp. Numarul scazut de constructii, investitiile mari in lucrari de consolidare a terenului, dar si apropierea fata de Centru, fac din cartierul Grigorescu cel mai scump cartier la inceput de 2012 in ceea ce priveste locuintele noi.

Topul preturilor la locuinte, pe cartiere:

Locuinte noi:

1. cartierul Grigorescu- pret mediu 1347,1 euro/mp
2. zona centrala – pret mediu 1318 euro/mp
3. cartierul Zorilor- 1156 euro/mp
4. Gheorgheni si Marasti- pret mediu 1000 de euro/mp
5. Manastur- 875 euro/mp

Locuinte vechi:

1. zona centrala- pret mediu 1124 euro/mp
2. cartierul Grigorescu- pret mediu 1041 euro/mp
3. Gheorgheni si Marasti pret mediu 1000 euro/mp – apropiat de cel pentru locuintele noi
4. Manastur- 982 euro/mp (locuintele vechi costa mai mult decat cele noi).
5. Zorilor- 1022,7 euro/mp

Analiza releva ca si in cazul locuintelor vechi, zona Grigorescu se pastreaza la un nivel ridicat, ocupand locul doi dupa zona centrala/ultracentrala, media fiind de 1041 euro/mp, fata de 1124 euro/mp in Centru.

Zona centrala si ultracentrala ocupa locul 2, cu 1318 euro/mp la locuintele noi, iar podiumul este completat de cartierul Zorilor, unde metrul patrat util costa in medie 1156 euro.

In Marasti si Gheorgheni, valoarea medie, atat a locuintelor noi, cat si a celor vechi este sensibil egala, in jur de 1000 de euro/mp, iar pe ultimul loc al topului se situeaza cartierul Manastur, in principal din cauza calitatii vietii, a renumelui zonei, dar si a numarului mare de constructii noi. Datorita pretului mic, insa, Manasturul ocupa primul loc in topul celor mai multe oferte de vanzare din piata, valoarea media a unei locuinte noi fiind de aproximativ 875 euro/mp.

Si aici avem parte de surprize, pentru ca, desi este contrar logicii, o locuinta veche costa mai mult decat una noua, fiind cotata la 982 euro/mp.

Studiul a fost realizat de Blitz Imobiliare, in luna ianuarie 2012 pe un esantion reprezentativ de 486 de oferte imobiliare si a cuprins locuinte de vanzare cu preturile actualizate la zi, din cele mai importante cinci cartiere ale Clujului.

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Indicele Blitz februarie 2014
Acum 5 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.