fbpx Yandex.Metrica

Cel mai vechi lift din Cluj-Napoca

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Clujul ascunde povesti neauzite, cu un farmec aparte, ce ar putea fi valorificate intr-un viitor tur al orasului, asa cum intalnim in orasele mari ale Europei. De exemplu, stiati ca unul din imobilele Clujului pastreaza in forma sa originala un lift de peste 100 de ani? Acesta nu numai ca este functional, dar se strica mult mai rar decat variantele moderne.

Il intalnim pe strada Horea, la numarul 4 si anul acesta a implinit 101 ani. Ceea ce surprinde, de asemenea, este faptul ca sistemul de functionare presupune un sistem cu cheie magnetica, inovator la acea data, astfel el putand fi utilizat doar de locatarii din imobil. Cabina liftului este realizata din lemn si este decorata cu oglinzi, pastrandu-si peste ani un aer aristocratic.

Face parte din locuinta noastra, eu ma simt în siguranta in el, mai in siguranta decat cu lifturile astea moderne. Circul cu el de 30 de ani si nu am avut niciodata probleme. Stau la etajul doi si, chiar daca nu il foloseam foarte des inainte, acuma imi este de mare ajutor, ca la virsta mea a devenit dificil sa urc cu bagaje” spune Sanda Frandes, o locatara a imobilului.

Cand eram tineri nu-l foloseam. Pe vremea aceea urcam treptele. Acum sunt mort cand nu merge liftul. In zilele cand nu functioneaza nici nu cobor in oras pentru ca ma deplasez greu”, glumeste Mircea Campian, presedintele Asociatiei de Locatari de pe Horea nr.4.

Clujean get-beget, domnul Campian s-a mutat in blocul de pe Horea in anul 1949. Imobilul de la numarul 4 a fost dat in folosinta in 1901 si este cunoscut clujenilor pentru Cofetaria Urania, aflata la parter. Liftul a fost montat in 1910 si pastreaza unele piese(motorul si troliul) si in prezent.

Sursa: ftr.ro; Napocanews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 4 ani 0 Comentarii

BLITZ, cea mai mare agentie imobiliara din Cluj in 2015!

Gala Profesionistilor in Imobiliare, primul eveniment de acest tip organizat la nivel national, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, si-a desemnat castigatorii. In cadrul evenimentului, un adevarat Oscar al industriei imobiliare romanesti, Blitz a obtinut doua premii: Cea mai mare agentie imobiliara din Cluj-Napoca si Cel mai puternic brand. „Aceste premii reprezinta in primul rand recunoasterea la[...]

Citeste mai mult