Yandex.Metrica

Cei care nu si-au asigurat locuintele vor fi amendati incepand cu data de 5 august 2011

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Tomescu, a declarat recent ca autoritatile locale vor putea purcede la amendarea proprietarilor care nu au incheiat polita de asigurare obligatorie a locuintei din 5 august 2011.

Angela Tomescu a mai declarat ca legea va fi pusa in aplicare indiferent de modificarile pe care la vor stabili Executivul sau parlamentarii, adaugand ca CSA-ul nu va inchide niciun ochi si va supraveghea indeaproape primariile locale.

Avand in vedere ca unele eminente cenusii sunt de parere ca alegerile care se apropie vor „obliga” respectivii primari sa amane intregul proces de amendare a intarziatilor, atitudinea drastica si aparent incoruptibila de presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor este cu adevarat salutara.

Dupa doi ani si jumatate de la publicarea Legii 260/2008 si dupa un an de la emiterea primei polite de asigurare obligatorie a locuintelor nu se mai poate lua in discutie «primul an» prevazut la art.33 din lege, in sensul adaugării lui la termenul de 5 august 2011. Intr-o interpretare stricto senso, ar insemna ca acest an sa fie adaugat de fiecare data cand s-ar modifica normele emise de CSA si Ministerul Administratiei si Internelor, ceea ce ar conduce la amanarea la nesfarsit a aplicarii Legii 260/2008″, a declarat Toncescu pentru Mediafax.

Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat data de 15 iulie 2011 ca termen limita al incheierii politei de asigurare obligatorie a locuintei, interpretand ca primul an de aplicare a expirat. Insa legea spune ca aceasta obligatie de asigurare a locuintei devine efectiva de la 90 de zile de la adoptarea normelor de aplicare a actului normativ.

In primul an, proprietarii sunt obligaţi sa-si asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale (cutremure, alunecari de teren si inundatii), urmand sa reactualizeze politele dupa expirarea perioadei de un an.

Conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, populatia devine obligata sa asigure locuintele abia dupa adoptarea normelor publicate in Monitorul Oficial la data de 6 mai 2011.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

S-a schimbat schimbarea! Polita facultativa poate tine locul celei obligatorie!

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) a fost anulat in instanta desi, decizia nu este irevocabila. Conform ordinului, proprietarii care aveau polite facultative, erau obligati sa-si faca si polita obligatorie. Drept urmare, avand azi o polita facultativa, care sa includa cele 3 riscuri, cutremur, inundatii si alunecari de teren, este suficient. "Se suspenda executarea Ordinului CSA 15/2012 si a Normelor[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

E sigur! Asigurarea locuintelor revine la varianta initiala

Dupa ce in urma cu o luna de zile s-a suspendat in instanta Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA), care obliga proprietarii de locuinte sa-si asigure locuinta prin intermediul unei asigurari obligatorii, indiferent daca au sau nu o asigurare facultativa, CSA nu a depus recurs impotriva sentintei. Drept urmare, proprietarii de locuinte din Romania pot opta pentru o polita obligatorie,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult