Yandex.Metrica

CEC Bank incurajeaza creditele ipotecare in lei

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni se aduce la cunostinta ca CEC Bank introduce pe piata imprumuturi ipotecare cu dobanda fixa de 5,97% in primul an, iar apoi variabila dupa formula ROBOR la 6 luni plus 1,75 puncte procentuale.

Pana pe 15 ianuarie CEC Bank vinde credite ipotecare in lei cu valoarea maxima de 2,8 milioane de lei (circa 643.000 de euro) cu dobanda promotionala fixa de 5,97% in primul an de creditare.

Este prima oferta atractiva care apare pe piata in contextul discutiilor privind necesitatea incurajarii finantarilor in moneda nationala, o dobanda de sub 6% pe an in lei putand concura creditele in euro.

CEC nu sustine aceasta dobanda decat timp de un an, ulterior aplicand o formula din care in prezent ar rezulta o dobanda de 8,14% pe an. Aceasta este similara dobanzii practicate de banca la varianta in lei a creditului sau de tip “Prima casa”, care este formata din ROBOR la 3 luni plus o marja de 1,9 puncte procentuale.

Pentru a atrage clienti, CEC nu percepe comision de analiza pentru dosarele depuse in perioada 10 noiembrie – 15 ianuarie 2012, iar pentru clientii care incaseaza salariul pe card emis de banca nu percepe nici comisionul lunar de administrare a creditului. Pentru restul, acest comision este de 0,04%.

Clientul trebuie sa vina cu un avans minim de 15%, asa cum cere si noul regulament de creditare al BNR, iar durata de creditare poate ajunge la cel mult 35 de ani. De asemenea, banca cere asigurarea proprietatii ipotecate impotriva riscurilor de calamitate.

Piata reclama de mai mult timp o asemenea oferta din partea bancii de stat despre care s-a tot spus in ultimii trei ani ca ar trebui sa intervina pentru a suplini tendinta institutiilor financiare straine de reducere a expunerilor. In acelasi timp, dovedeste ca este posibila construirea unei oferte atractive de finantare in moneda nationala chiar si pe termen lung.

Marja de 1,75 puncte procentuale peste ROBOR la 6 luni arata de-a dreptul curajoasa in raport cu nivelurile practicate de banci concurente. ROBOR la 6 luni este o dobanda destul de stabila, care este actualizata de banca semestrial si care s-a miscat anul acesta intre 6,2% si 6,7% dupa ce in 2010 urcase si la peste 7,5%.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

CEC Bank continua campania de creditare in lei

Cei de la Ziarul Financiar ne informeaza ca CEC Bank, singura institutie relevanta patronata guvernamental, prelungeste programul de creditare in lei pana in luna martie a anului 2011. Imprumuturile garantate ipotecar implica o dobanda de 6,9%, procentajul devenind flexibil doar dupa incheierea primului an contractual. Din anul al doilea, dobanda devine variabila, fiind calculata dupa formula Robor la trei luni[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cele mai bune credite «Prima casă»

Numai câteva bănci practică la creditele pentru locuinţe garantate de stat marje mai mici decât cele limită impuse de programul guvernamental. Din acest motiv, ofertele sunt aproape identice. Cele mai mici dobânzi la creditele „Prima casă" în euro sunt percepute de Raiffeisen Bank şi Emporiki. Acestea practică marje de 3,5% care se adaugă la indicele EURIBOR la 3 luni. La[...]

Citeste mai mult