Yandex.Metrica

CEC Bank continua campania de creditare in lei

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cei de la Ziarul Financiar ne informeaza ca CEC Bank, singura institutie relevanta patronata guvernamental, prelungeste programul de creditare in lei pana in luna martie a anului 2011. Imprumuturile garantate ipotecar implica o dobanda de 6,9%, procentajul devenind flexibil doar dupa incheierea primului an contractual.

Din anul al doilea, dobanda devine variabila, fiind calculata dupa formula Robor la trei luni plus o marja de 3 puncte procentuale, ceea ce ar insemna in prezent 8,44% pe an.

CEC ramane astfel in lupta refinantarilor de credite – singurul segment de piata care pare sa aiba potential in aceasta perioada in care incertitudinile economice se mentin -, concurand insa cu alternativele de finantare in valuta, la dobanzi mai mici, oferite de celelalte banci.

Spre exemplu, pentru un credit de 30.000 de euro pe 30 de ani ratele lunare la creditele vandute de bancile cu actionariat strain merg de la 180 pană la 230 de euro.

In schimb, un credit de valoare similara contractat de la CEC Bank in lei – suma ar fi 124.000 de lei, tot pe 30 de ani – ar conduce la o rata lunara de 1.240 de lei (echivalentul a 298 de euro).

Chiar si oferta de finantare in euro oferita de CEC Bank este usor mai ieftina, rata lunara fiind de 292 de euro. In schimb, cine alege un credit in lei nu mai trebuie sa isi faca griji din cauza riscului de curs, care a dovedit in ultimii ani ca poate fi usturator.

In cadrul campaniei, CEC vine cu un comision de analiza dosar zero si reducere de 50% la plata onorariului minim notarial, exclusiv TVA.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

CEC si Alpha Bank intra in programul "Prima Casa 4"

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca CEC Bank si Alpha Bank Romania au intrat in mod oficial in programul de creditare Prima Casa 4. Reprezentantii Alpha Bank au declarat ieri ca primele dosare vor putea fi aprobate in maximum 3 zile lucratoare, subliniind faptul ca exigentele prin intermediul carora vor fi triate solicitarile sunt identice cu cele identificabile in cadrul primelor[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

CEC Bank cu forte proaspete in programul Prima Casa!

CEC Bank, dupa ce a epuizat resursele aprobate initial, a reusit suplimentarea fondurilor cu suma de 11,5 milioane de euro, revenind in forta in cadrul programului Prima Casa. Astfel, conditiile cu care CEC Bank isi asteapta clientii interesati sa achizitioneze sau sa construiasca o locuinta constau in: - dobanzi pentru creditele in lei(ROBOR 3 M+ 1,9 p.p) si in euro(EURIBOR[...]

Citeste mai mult
coming back soon