Yandex.Metrica

CEC Bank acorda credite pentru termoizolari

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca CEC Bank si producatorul de materiale de constructii Adeplast au semnat un protocol prin care institutie financiara va acorda credite cu dobanda subventionata asociatiilor care vor sa deruleze lucrari de izolare a blocurilor.

In aceeasi ordine de idei, ni se aduce la cunostinta faptul ca respectivele asociatii vor fi obligate sa acopere, din fonduri proprii, nu mai putin de 30% din valoare lucrarilor.

In contextul in care veniturile cetatenilor romani sunt mici si foarte mici, lansarea “pe piata” a Protocolului pentru Termoizolarea Romaniei (PTR) este un eveniment cu adevarat salutar.

CEC Bank a lansat, in a doua jumatate a anului trecut, creditul pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit, destinat asociatiilor de proprietari si proprietarilor locuintelor unifamiliale, persoane fizice, in conformitate cu OUG 69/2010.

Apreciem si sustinem acest program social foarte important, atat pentru mediu cat si pentru buzunarele romanilor“, a declarat intr-un comunicat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC.

Protocolul va functiona si cu sprijinul consililor locale, care vor putea sa faciliteze traseul avizelor, autorizatiilor sau realizarea proiectelor de reabilitare si a auditarii energetice a cladirii, fara implicatii financiare proprii.

Prin initierea PTR am creat o oportunitate de castig pentru toate partile implicate. Locatarii vor plati cu pana la 30-40% facturi mai mici la intretinere, companiile implicate vor produce valoare adaugata la nivel national, iar autoritatile se vor putea mandri cu o urbe la standarde ecologice europene“, a declarat Marcel Barbut, proprietarul Adeplast.

Sursa: Money.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

11 banci acorda credite prin "Prima Casa 4"

Am fost informati saptamana trecuta ca CEC Bank si-a revizuit normele interne si ca, imediat ce va primi acordul BNR, va oferi primele credite clientilor care vor sa achizitioneze apartamente sau case in lipsa unui capital monetar personal. Reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii au declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu mai putin[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Prima Casa 4 se pregateste de start

Conventia privind implementarea programului Prima Casa 4 a fost aprobata de Ministerul Finantelor Publice si de cel al Economiei, protocolul – cadru a fost publicat in Monitorul Oficial, iar nu mai putin de 11 banci si-au exprimat insistent intentia de a participa la acest proiect guvernamental. Startul mult-asteptatului si mult-controversatului program Prima Casa 4 va fi dat imediat de protocolul[...]

Citeste mai mult
coming back soon