CEC Bank acorda credite pentru termoizolari

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca CEC Bank si producatorul de materiale de constructii Adeplast au semnat un protocol prin care institutie financiara va acorda credite cu dobanda subventionata asociatiilor care vor sa deruleze lucrari de izolare a blocurilor.

In aceeasi ordine de idei, ni se aduce la cunostinta faptul ca respectivele asociatii vor fi obligate sa acopere, din fonduri proprii, nu mai putin de 30% din valoare lucrarilor.

In contextul in care veniturile cetatenilor romani sunt mici si foarte mici, lansarea “pe piata” a Protocolului pentru Termoizolarea Romaniei (PTR) este un eveniment cu adevarat salutar.

CEC Bank a lansat, in a doua jumatate a anului trecut, creditul pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit, destinat asociatiilor de proprietari si proprietarilor locuintelor unifamiliale, persoane fizice, in conformitate cu OUG 69/2010.

Apreciem si sustinem acest program social foarte important, atat pentru mediu cat si pentru buzunarele romanilor“, a declarat intr-un comunicat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC.

Protocolul va functiona si cu sprijinul consililor locale, care vor putea sa faciliteze traseul avizelor, autorizatiilor sau realizarea proiectelor de reabilitare si a auditarii energetice a cladirii, fara implicatii financiare proprii.

Prin initierea PTR am creat o oportunitate de castig pentru toate partile implicate. Locatarii vor plati cu pana la 30-40% facturi mai mici la intretinere, companiile implicate vor produce valoare adaugata la nivel national, iar autoritatile se vor putea mandri cu o urbe la standarde ecologice europene“, a declarat Marcel Barbut, proprietarul Adeplast.

Sursa: Money.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.