Yandex.Metrica

Cea mai mare comuna din tara, intre dezvoltare exploziva si declin. Vezi cat mai costa apartamentele din Floresti

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cu o populatie de peste 22.000 de locuitori, conform datelor de la ultimul recensamant, comuna Floresti este cea mai mare comuna din tara. Marile proiecte de dezvoltare locala si nationala(Zona Metropolitana Cluj si Autostrada Transilvania), investitiile in zona(Metro, Polus, BMW, Iveco, Best Western Fusion Hotel), distanta mica fata de Cluj, pretul scazut al terenurilor, etc., au dus la explozia imobiliara din anii 2006-2007 a Florestiului.

Daca in anii de glorie preturile apartamentelor era cuprins intre 800 si 1000 de euro pe metru patrat, in prezent acestea au ajuns la 550-600 de euro pe metru patrat, scaderile fiind astfel si de peste 40%. La aceast fenomen au contribuit atat situatia economica generala, criza economica punandu-si serios amprenta in acest sens, cat si elemente locale traduse in probleme de infrastructura, supra-aglomerare, intr-un cuvant: haos!

Preturile medii ale apartamentelor din Floresti, conform bazei de date a companiei Blitz Imobiliare, actualizata si publica, au fost in luna ianuarie 2012:

– 610,07 euro pe metru patrat, pentru apartamentele cu 1 camera;
– 584,98 euro pe metru patrat, pentru apartamentele cu 2 camere;
– 618,27 euro pe metru patrat, pentru apartamentele cu 3 camere.

Un alt fenomen , pe care l-au remarcat specialistii imobiliari, este scaderea numarului de oferte imobiliare. Acest lucru se datoreaza stoparii constructiilor in zona in ultimii ani, interesul dezvoltatorilor pentru Floresti scazand considerabil.

In perioada urmatoare, ca urmare a cererii in crestere, ca urmare a finalizarii in luna martie a proiectului de modernizare a drumurilor comunale precum si a retelei de apa si canalizare, preconizam o relansare a pietei imobiliare locale, prin construirea unor ansambluri noi, investitorii fiind deja in cautare de terenuri in zona Florestiului.

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Floresti- cea mai mare comuna din tara!

Conform datelor de la ultimul recensamant, comuna Floresti este cea mai mare comuna din tara. Cu o populatie de 22.189 de locuitori Florestiul depaseste doua dintre municipiile judetului: Campia Turzii(22.157) si Gherla(20.440). Aceleasi date statistice ne prezinta o situatie incredibila: fata de anul 2009 populatia Florestiului s-a dublat, iar fata de 2002 s-a triplat! Pe ce se bazeaza "succesul" Florestiului?[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Floresti in scadere de la inceputul anului !

Indicele Blitz Imobiliare pentru apartamentele situate in Cluj-Napoca si in localitatile vecine a inregistrat in al doilea trimestru al anului 2014 o scadere de 5 euro/mp fata de primul trimestru. In conditiile in care preturile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca din aceeasi perioada au crescut, concluzia imediata este ca apartamentele din localitatile limitrofe s-au devalorizat cel mai mult. Acest lucru este[...]

Citeste mai mult
coming back soon