Yandex.Metrica

Cea mai inalta cladire din UE va fi inaugurata azi (foto)

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Stim cu totii care sunt cele mai inalte cladiri din lume, arabii si chinezii luptandu-se pentru suprematie. In Uniunea Europeana, inaltimea cladirilor nu constituie un subiect de interes. Cu toate acestea se poate face un top la nivel european si el ar fi dominat incapand de azi, de o cladire din Londra.

Shard Tower, o cladire din capitala Angliei, masoara 310 metri si este cea mai inalta cladire din Europa. Cladirea cuprinde birouri, locuinte de lux, restaurante si un hotel de 5 stele. Cladirea se infatiseaza sub forma unei piramide imbracata in sticla si este creatia arhitectului italian Renzo Piano, cel care a proiectat si centrul Pompidou din Paris.

Configuratia cladirii ofera functiuni complexe, distribuite pe cele 72 de etaje astfel:

-27 de etaje de birouri
-3 etaje de restaurante
-hotel de lux dispus pe 19 etaje
-1 etaj spa
-13 etaje rezidentiale
-5 etaje puncte de observatii

Valoarea totala a investitie a depasit 435 milioane de lire sterline, desi initial, pretul stabilit a fost de 350 milioane de lire sterline.

Foto:

Sursa: Business24

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Topul celor mai inalte cladiri din lume

Conform celor de la Business Insider (via www.zf.ro), urmatorul val de constructii de zgarie nori va avea loc nu pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, asa cum s-ar putea crede in urma unei prime si superficiale analize, ci pe teritoriul asiatic. Cele mai inalte cladiri de pe planeta vor fi construite in Japonia, China si in Emiratele Arabe. Aceste proiecte[...]

Citeste mai mult
coming back soon