Cea mai inalta cladire de apartamente din lume, in India

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un grup imobiliar indian a dezvaluit marti un proiect de constructie, la Mumbai, a celei mai inalte cladiri rezidentiale din lume, un turn de 117 etaje, masurand 442 de metri, care va costa circa 440 milioane de dolari, informeaza Mediafax.

Turnul va include peste 300 de apartamente si va fi proiectat de firma de arhitectura Pei Cobb Freed and Partners din New York, care a conceput si piramida din fata muzeului Luvru din Paris.

“La 442 de metri, turnul va fi cea mai inalta cladire rezidentiala din lume”, a afirmat Abhisheck Lodha, director general al companiei Lodha Developers, in timpul prezentarii machetei proiectului.

Numit “World One”, imobilul va fi amplasat in centrul capitalei economice indiene si va fi inaugurat in 2014.

Proiectul va include vaste spatii verzi, cafenele si o terasa de observatie. Pretul de baza al unui apartament va fi de circa 1,63 milioane dolari, dar un apartament de lux poate ajunge la un cost de 10,5 milioane dolari.

Gradul de ocupare a constructiilor rezidentiale din Mumbai a crescut cu peste 30% in ultimele sase luni. India, a treia mare economie asiatica, a inregistrat in anul fiscal 2009/2010, incheiat in martie, un ritm de dezvoltare de 7,4% si anticipeaza pentru anul viitor un avans de 8,5%.

Cel mai inalt turn din lume, Burj Khalifa din Dubai, masoara 828 de metri si are 200 de etaje, din care 49 ocupate de birouri si peste 1.000 de apartamente.
Sursa: Bloombiz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Crestere la pretul apartamentelor din Cluj in ultimele 3 luni!

În Cluj-Napoca preţurile la apartamentelor cresc de trei luni consecutiv. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de site-ul imobiliare.ro. Asta deşi în întreaga ţară tendinţa generală este de scăderea a preţurilor la imobile. Cluj-Napoca rămâne singurul mare oraş din ţară pentru care indicele imobiliare.ro prezintă creşteri constante ale preţului mediu cerut pentru apartamente. Astfel, luna aprilie este a treia consecutivă[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.