Yandex.Metrica

Cea mai bună investiţie imobiliară a momentului: spaţiile comerciale mici

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Magazine sau centre comerciale mici de cartier, birouri în oraşe unde piaţa nu este saturată, acestea sunt două variante pentru crearea unui portofoliu imobiliar în 2010, potrivit declaraţiilor managerului companiei Darian, Adrian Crivii.

Darian – Adrian CriviiLa întrebarea „Care active imobiliare sunt performante în aceste zile, pentru un investitor care ar avea cash”, Adrian Crivii, manager al companiei Darian, invitat în cadrul emisiunii Casa Perfectă, de la RFI, a precizat: „Ar fi o bună soluţie partea aceasta de spaţii comerciale mici, în cartiere bune şi oraşe mari”.

Pe locul doi se află clădirile de birouri, dar atenţie la oraş. „Piaţa birourilor este şi ea în dificultate, dar sunt multe oraşe unde nu există o piaţă dezvoltată a birourilor, precum Craiova, Iaşi şi alte localităţi considerate poli regionali de interes, unde este nevoie de astfel de active. Nu vorbim însă de Bucureşti, Cluj şi Timişoara, unde s-a construit foarte mult în ultimii ani”, completează Adrian Crivii.

Pe de altă parte, managerul companiei de evaluare estimează că terenurile vor fi mult timp blocate, cel puţin din prisma faptului că investitorul îşi asumă un risc mare de timp şi bani până când poate valorifica ulterior investiţia.

În ceea ce priveşte achiziţia de locuinţe pentru închiriere, nu este un moment prielnic de a le finanţa prin credit, pentru că dobânzile nu vor mai fi atât de scăzute ca acum, pe o perioadă de 10-15 ani, iar costurile finanţării se vor dovedi prea ridicate.

Pentru cei cu cash există însă oportunităţi în piaţă, venite mai ales din partea celor care au dificultăţi cu finanţarea proiectelor.

Sursa: Capital

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Se investeste intens in "supermarketurile de cartier"

Conform unui articol publicat pe www.imopedia.ro, se anunta o crestere a investitiilor in ceea ce priveste lanturile de hipermarketuri din Romania. Se va cheltui astfel peste un miliard de euro pentru noile magazine care ne vor aduce si mai aproape de standardul comercial european. Pentru a se adapta insa contextului actual, retailerii interesati de extindere vor renunta la hipermarketurile de[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Se domolesc scaderile de pe piata terenurilor

Se pare ca piata imobiliara incepe sa-si revina in toata splendoarea-i imprevizibila. Dupa ce am fost informati ca unele orase din Romania cunosc salturi valorice ale preturilor apartamentelor vechi, a venit timpul sa ni se aduca la cunostinta ca sectorul terenurilor trece prin acelasi tip de revenire in simtiri. In ciuda faptului ca scaderile de piata ale terenurilor au fost,[...]

Citeste mai mult