Yandex.Metrica

Ce va contine primul indice imobiliar oficial: Diferente de preturi pentru T1

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele imobiliar care va fi publicat de Institutul National de Statistica (INS) la sfarsitul lunii masoara evolutia trimestriala a preturilor pentru locuinte fata de anul 2009, aratand cum au evoluat preturile proprietatilor rezidentiale in primul trimestru al anului.
Ce va contine primul indice imobiliar oficial: Diferente de preturi pentru T1.
“Indicele masoara evolutia trimestriala a preturilor proprietatilor rezidentiale fata de 2009, anul de incepere a anchetei. Cu alte cuvinte, acest indice arata cu ce procent au crescut preturile proprietatilor rezidentiale in trimestrul I 2010 comparativ cu anul 2009. In momentul publicarii celorlalte trimestre, cumparatorul poate observa si evolutia preturilor intre doua trimestre consecutive”, ne-au explicat reprezentantii Institutului National de Statistica.

Pe de alta parte, indicele lansat de portalul imobiliare.ro indica o scadere anuala, aratand ca preturile apartamentelor la nivel national au scazut cu 1,2% in luna mai fata de aceeasi luna a anului trecut.

Indicele imobiliar oficial va fi publicat pentru prima data pe 29 iunie, sub forma unui comunicat de presa, urmand sa fie publicat in mod constant in publicatia INS.

“Buletinul statistic de preturi va fi publicat la un termen de 95 de zile dupa terminarea trimestrului de referinta. Evolutia preturilor va fi prezentata pentru: total proprietati rezidentiale; total apartamente: apartamente Bucuresti; apartamente restul tarii; total case individuale; case individuale mediu urban si case individuale mediu rural”, au adaugat reprezentantii INS.
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Primul indice imobiliar oficial din Romania!

Institutul National de Statistica publica pentru prima data informatii referitoare la evolutia preturilor proprietatilor rezidentiale. Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu 3,9% in primul trimestru din 2010 fata de anul de baza 2009, potrivit indicelui INS. “Scaderea preturilor a fost observata si pe cele doua tipuri de imobile: la apartamente preturile au scazut cu 3,8% in trimestrul I[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Ce reactii a starnit primul indice imobiliar oficial

Pe data de 29 iunie, Institutul National de Statistica a publicat pentru prima data informatii referitoare la evolutia preturilor proprietatilor rezidentiale. Indicele oficial nu contine preturi si a fost calculat pentru primul trimestru al anului versus aceeasi perioada a anului trecut. Ce reactii a starnit primul indice imobiliar oficial: Adrian Erimescu, director general al portalului imobiliare.ro, care a publicat in[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Indicele imobiliar al INS taie elanul cumpărătorilor care aşteptau scăderi.

Indicele imobiliar elaborat de Institutul Naţionat de Statistică (INS) aduce cumpărătorii de locuinţe, care sperau la scăderi spectaculoase de preţ, cu picioarele pe pâmânt. Noul indice evidenţiază pentru primul trimestru din acest an o scădere de 3,4% a preţurilor proprietăţilor rezidenţiale la nivel naţional, în comparaţie cu prima parte a anului trecut. Scăderea este infimă faţă de cea anunţată de[...]

Citeste mai mult
coming back soon