Yandex.Metrica

Ce urmeaza dupa Prima Casa 4?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Majoritatea dintre voi veti raspunde: “Prima Casa 5” si nu sunteti departe de adevar, desi, pana in momentul de fata nu exista nicio initiativa guvernamentala in acest sens.

Programul Prima Casa 4 se apropie cu pasi repezi de final, pentru ca fondurile alocate de stat institutiilor financiare pentru acest program se epuizeaza treptat. De exemplu, BCR, cea mai performanta banca in cadrul programului guvernamental, mai are doar 200 din cele 600 de milioane si estimarile specialistilor indica cel tarziu toamna acestui an ca termen limita pana la care fondurile vor fi epuizate.

“Prima Casa este, fara indoiala, cea mai de succes si viabila forma de finantare, datorita costurilor scazute si a avansului mic, de doar 5%”, a declarat Ionut Stanimir, seful Departamentului Comunicare Externa din cadrul BCR.

Clientii care ezita acum, asteptand vremuri mai bune, risca sa ramana fara creditare, pentru ca intreg procesul de aprobare a dosarului dureaza uneori si pana la 3 luni.

Care sunt alternativele?

Momentan nu exista initiative ale proaspatului Guvern in aceasta directie. Iar in ceea ce priveste creditele de pe piata, exista varianta Prima Casa in euro, cu dobanda de 5% pe an sau credite ipotecare in lei cu dobanzi in jur de 7%. Estimarile specialistilor arata ca aceste diferente de 2-3 procente ar putea scadea in viitor, in principal datorita reducerii costurilor de finantare in moneda locala. Evident ca o interventie din partea statului prin intermediul unei garantii in privinta acestor credite ar fi bine-venita.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Millennium Bank acorda credite prin programul "Prima Casa 4"

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca Millennium Bank acorda, incepand de astazi, credite ipotecare prin intermediul programului Prima Casa 4, numarul institutiilor financiare participante ridicandu-se, astfel, la 5. Se pare ca plafonul alocat de Millennium este de 50 milioane de euro, suma egala cu imprumuturile totale acordate in primele trei editii ale proiectului guvernamental. "Clientii pot beneficia de credite Prima Casa[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

S-a dat startul programului "Prima Casa 4"

Suntem informati ca programul Prima Casa 4 a fost, in sfarsit, demarat. Desi Radu Gratian Ghetea a declarat recent ca CEC Bank va fi prima institutie financiara care va acorda credite ipotecare in cadrul proiectului guvernamental, se pare ca reprezentantii BCR-ului au fost mai operativi, Cornel Cojocaru, directorul executiv al Directiei de Comunicare BCR, informandu-ne ca primele dosare vor putea[...]

Citeste mai mult
coming back soon