Yandex.Metrica

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi.

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu circa 5.600 mai putine tranzactii imobiliare decat in luna martie, si cu aproximativ 22.400 mai putin decat in luna octombrie a anului 2007, luna in care acest sector a ajuns la o efervescenta neasteptata.

Un raport al Agentiei Nationale de Cadastru ne informeaza ca primele trei luni ale anului 2008 au fost cele mai dinamice din punct de vedere tranzactional, inregistrandu-se nu mai putin de 238.670 contracte incheiate. 2009-le s-a inscris intr-un picaj dramatic, in primele trei luni ale anului difinitivandu-se doar 173.600 de contracte. In 2010 s-a simtit o oarecare crestere a pietei, numarul tranzactiilor ajungand la 177.200. Anul acesta a inregistrat nu mai putin de 194.300 tranzactii, ceea ce inseamna ca, in ciuda reticentei generale, piata imobiliara inca se inscrie pe un traiect ascendent.

Speram s-o tina tot asa.

Judetul Cluj este, momentan, pe locul trei in topul celor mai dinamice orase, inregistrand 69.100 de tranzactii imobiliare in primele trei luni ale acestui an, devansat fiind de Bucuresti, unde s-au incheiat nu mai putin de 94.700 contracte, si de Timis, unde Oficiul Cadastral a consemnat 91.400 de tranzactii.

Aceastea fiind spuse, trecem in revista si zonele cu cele mai lamentabile piete imobiliare. Buzaul se „mandreste” cu 14.100 operatiuni, Teleormanul a inregistrat circa 13.800 de operatiuni, iar Oltul a fost trista scena a doar 13.600 tranzactii.

Expertii de toate facturile si orientarile profesionale sustin ca, in ciuda aparentelor, Romania iese, incet si sigur, din recesiune, ceea ce inseamna ca piata imobiliara, ca sector esential al economiei, este pe cale de a reveni la starea de echilibru stabil inregistrata inainte de colapsul mondial.

Daca acest optimism este justificat sau nu, ramane de vazut. Ceea ce putem noi face este sa asimilam astfel de judecati cu scepticism si sa ne concentram mai intens pe analiza datelor concrete livrate in mod constant de diversele publicatii de profil.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon