Yandex.Metrica

Ce se mai construieşte în Cluj-Napoca

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a eliberat luna trecută 202 autorizaţii de construire (AC), la aproximativ acelaşi nivel cu luna precedentă, când s-au înregistrat 203.

Alături de case unifamiliale sau reabilitări termice, care predomină, beneficiarii mai vor să construiască hale, locuinţe şi magazine.

Sprint Car Distribution a întocmit documentaţia pentru o hală de depozitare şi spaţii administrative pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca. O altă autorizaţie a fost eliberată pentru service auto şi sediu de firmă, pe Calea Someşeni, având beneficiari persoane fizice. Parohia Ortodoxă “Cuvioasa Paraschiva” a solicitat AC pentru continuarea unor lucrări autorizate în 2003 pe strada Observatorului.

Societatea Geromed schimbă destinaţia unui proiect de birouri în favoarea unor locuinţe pe strada Oaşului, iar Lav & M construieşte tot pe segmentul rezidenţial: un imobil cu 46 de apartamente pe strada Taberei. Tot luna trecută, Tehnofrig Imobiliare (foto) a obţinut autorizaţia de construire necesară realizării unei unităţi de bricolaj Dedeman pe fosta platformă industrială din apropierea gării.

Primăria Cluj-Napoca continuă demersurile pentru utilităţi în zona viitorului cartier din Dealul Lomb: este beneficiara unei AC pentru extindere conductă apă-canal, canalizare apă menajeră şi alimentare cu apă în zona Oaşului – Deal Lomb. În judeţul Cluj, autorizaţiile de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale au scăzut în primul semestru (S1) la 681, de la 805 în S1 din 2009, conform Direcţiei Regionale de Statistică. În trimestrul I din 2010 s-au eliberat 108 autorizaţii, în vreme ce în aceeaşi perioadă a anului trecut numărul era de 362. În primul trimestru (T1) al acestui an au fost finalizate 515 locuinţe, faţă de 1203 în T1 2009.
Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Sectorul constructiilor a intrat in picaj

Imopedia.ro ne informeaza ca sectorul constructiilor inregistreaza un nou picaj. In luna aprilie a acestui an s-au eliberat circa 3700 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 6,8% mai putin decat in luna martie, si cu aproximativ 38,6% mai putin decat in luna aprilie a anului trecut. Daca luam in considerare faptul ca 2010-le a fost, probabil, cel mai dramatic[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Se construieste mai putin decat in 2010

Conform datelor furnizate miercuri de Institutul National de Statistica, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladirile rezidentiale a scazut, in primele 8 saptamani din 2011, cu 5,6%, principalele regiuni in care-a fost inregistrat acest femomen fiind Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest. Situatia nu este, insa, absolut dramatica, cresteri fiind inregistrate in regiunile Nord-Vest (+334 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+135 autorizatii)[...]

Citeste mai mult
coming back soon