Yandex.Metrica

Ce reprezinta schimbul imobiliar?- Imobiliare la minut(25)

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Urmeaza: “Imobiliare la minut”- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM.

Imobiliare la minutTema emisiunii de astazi: Ce reprezinta schimbul imobiliar?

Schimbul imobiliar reprezinta o optiune pentru cei care, simultan cu vanzarea unei proprietati, doresc sa achizitioneze o alta proprietate.

Din pacate, schimbul imobiliar nu este foarte raspandit pe piata imobiliara, pentru ca sunt rare cazurile in care cele doua proprietati corespund in totalitate cerintelor celor doua parti.

Din punct de vedere juridic, schimbul imobiliar se realizeaza prin semnarea unui contract de schimb, dar acesta functioneaza similar cu doua contracte de vanzare-cumparare. Inclusiv impozitele pe tranzactiile imobiliare platite de cele doua parti sunt aceleasi, singurul avantaj financiar fiind onorariul notarului, calculat pentru o singura operatiune in loc de doua.

Sfatul nostru este sa tratezi separat cele doua procese imobiliare, pentru a beneficia de un pret corect pentru proprietatea ta si, in acelasi timp, pentru a identifica o locuinta noua conform nevoilor tale locative.

Asculta emisiunea aici:

Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Ce reprezinta schimbul imobiliar?

O stire din ultima perioada ne anunta ca schimburile imobiliare sunt din nou la moda, in conditiile in care sunt oameni care nu mai pot sa-si plateasca ratele la banca pentru locuinta achizitionata, preferand astfel sa o schimbe cu una mai mica. Noi consideram ca nu este vorba de o moda ci doar de o optiune. Multi vad in schimbul[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Tipuri de agenti imobiliari- Imobiliare la minut

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Vorbim astazi despre: Tipuri de agenti imobiliari Piața imobiliară românească oferă posibilități multiple de reprezentare a părților implicate în procesul imobiliar de vânzare-cumpărare. Va prezentam astfel, 3 tipuri de agenti imobiliari: Agentul vânzătorului, reprezintă și apără exclusiv interesele acestuia în cadrul tranzacției imobiliare, oferind totodată cu onestitate toate informațiile[...]

Citeste mai mult
coming back soon