Yandex.Metrica

Ce inseamna o locatie proasta pentru locuinta ta?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am vorbit de-a lungul timpului aici pe blog despre cat de importanta este zona si cum sa o alegi pe cea mai potrivita. N-am analizat insa si cealalta parte a problemei, astfel incat sa-ti faci o imagine cat mai completa si sa prioritizezi acest aspect atunci cand iti cauti o locuinta.

Ce inseamna o locatie proasta pentru locuinta ta?Dincolo de ocean exista o vorba. Intreaba orice agent imobiliar american despre cele mai importante trei elemente pe care trebuie sa le indeplineasca o locuinta perfecta si iti va raspunde: “location, location, location”. Locatie, locatie, locatie…

De ce este atat de importanta locatia? Eu am masina si pot ajunge oriunde, oricand!

Poate ca ai dreptate, insa te-ai gandit chiar la toate? Ce se va intampla cu locuinta ta peste cativa ani? Se va devaloriza sau ii va creste valoarea in acelasi ritm cu alte bine pozitionate, pe care le-ai ignorat atunci cand specialistul tau imobiliar ti le-a recomandat?

Pomeneai mai sus de masina. Poate ca este un subiect care iti este mai la indemana. Stii ca sunt anumite masini care se devalorizeaza mai rapid decat altele. Stii ca in momentul in care ai scos o astfel de masina din showroom pe strazi, valoarea ei a si scazut cu mai bine de zece procente si ca in 2 ani, valoarea ei va scadea la jumatate! Asa este si cu locuintele. O locuinta prost pozitionata, va face ca peste cativa ani sa o iei de la capat cu economiile, cu imprumuturile…Pentru ca suma pe care o vei obtine din vanzarea ei nu te va ajuta foarte mult pentru a-ti cumpara o alta locuinta, mai spatioasa.

Dar ce inseamna o locuinta prost pozitionata?

Acest lucru depinde foarte mult de stilul de viata, despre ceea ce urmeaza sa faci peste cativa ani si, bineinteles, depinde de la un individ la altul. De exemplu o locuinta pozitionata intr-o zona cu trafic foarte intens, in zona pietelor sau a marilor magazine, nu este foarte potrivita pentru o familie cu copii.

La fel, daca alegi sa locuiesti intr-o zona tranzitata de vehicule cu un gabarit ridicat, s-ar putea ca paharele sa-ti tremure pe masa de cateva zeci de ori pe zi.

Ce sa mai vorbim de o locuinta pozitionata intr-o zona industriala, unde poti servi la micul dejun diferite mirosuri neplacute, praf si gaze toxice.

De asemenea, si un cartier cu o infractionalitate ridicata nu e tocmai cel mai nimerit pentru o investitie.

Locatie, locatie, locatie…Nu este suficient sa ai o locuinta pentru a-ti indeplini visul. Trebuie sa te si bucuri de ea.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele 10 "porunci imobiliare" pentru cumparatori !

Atunci cand cumperi o locuinta trebuie sa gasesti acel echilibru intre ratiune si emotie, pentru ca la final achizitia ta sa-ti aduca cele mai mari satisfactii. Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces, mai lung sau mai scurt, dar deosebit de complex, si tine seama de o serie de factori, cum ar fi: marimea bugetului si sursa de finantare, tipul de[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Partea 2-a – Imobiliare la minut

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. In emisiunea de azi, iti prezentam celelalte cinci “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Specialistii de la Blitz Imobiliare ti-au prezentat lucrurile pe care ar trebui sa le eviti atunci cand cumperi o locuinta. Azi, avem sfaturi din categoria :“de facut”! 6. Cumpara o locuinta pentru zona in care[...]

Citeste mai mult
coming back soon