Yandex.Metrica

Ce-i motiveaza pe cumparatori?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Pentru a evalua corect sansele pe care le ai sa-ti vinzi locuinta cat mai repede, trebuie sa tii cont de motivatiile pe care posibilii clienti cumparatori le au, atunci cand pornesc in cautarea unui apartament. Orice sondaj facut in randul populatiei cu privire la topul intentiilor privind cumpararea de bunuri de folosinta indelungata, situeaza pe primul loc, achizitia unei locuinte.

In conditiile in care in Romania, peste 90% din locuinte sunt proprietate personala, depasind astfel cu mult alte tari din Europa, posesia unui astfel de bun, a devenit in constiinta romanilor un mod de integrare in societate. Astfel primul proiect major in viata fiecarui roman este achizitionarea unei locuinte si toate eforturile, toate energiile si sacrificiile, sunt facute spre indeplinirea acestui vis: un loc al sau!

Dincolo de aceasta motivatie suprema, exista si alte elemente care determina un individ sa-si cumpere o locuinta. Unii se afla in fata acestui examen pentru prima data, altii insa au experienta unor cumparari si vanzari repetate, iar motivatia acestora din urma tine mai mult de stilul de viata sau de locul de munca. O analiza recenta releva procente interesante si pe baza lor putem sa tragem concluzii atunci cand evaluam un apartament sau o anumita zona.

Indiferent daca sunt sau nu la prima achizitie, principala motivatie a cumparatorilor o reprezinta marimea locuintei, aproximativ 35 % din cumparatori achizitionand locuinte spatioase pentru ei si familiile lor. In schimb 27 % au ales sa cumpere o locuinta intr-o zona buna, tinand seama de facilitatile din zona si de posibilitatile de dezvoltare ale acesteia. Pe locul 3 in topul motivatiilor, sunt cei care au achizitionat locuinte pentru a fi mai aproape de familie, prieteni, etc. Ei reprezinta 16% din cumparatori. Pentru 13% din cumparatori important este sa locuiasca intr-o zona cu un cost mai redus al vietii, iar 9% din cumparatori au motivatii diverse, de la schimbarea jobului pana la schimbarea statutului marital, sau alte cauze.

Te invitam sa studiezi cu atentie aceste procente atunci cand doresti sa stabilesti un pret corect pentru locuinta ta. Care sunt avantajele zonei in care locuiesti, care sunt perspectivele de dezvoltare? Toate acestea trebuie sa se reflecte in pret. Evident, nu trebuie sa exagerezi, supra-apreciind zona ta. Nu uita de factorul bani!

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!

Organizatia Tinerilor din Blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte a inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care chiriasii din blocurile agentiei vor avea posibilitatea sa le achizitioneze in rate direct de la stat. In cazul in care legea va fi adoptata, programul Prima Casa si bancile participante la program vor primi o lovitura grea. Statul ar castiga din rate 40[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj sau Judetul cu cele mai multe locuinte construite in anii de criza

In actualul context de trista involutie a pietei imobiliare, ni se aduce la cunostinta faptul ca judetul Cluj este pe primul loc in clasamentul unitatilor administrativ-teritoriale cu cele mai multe locuinte construite in periada de criza economica. Potrivit unei analize efectuate de Econtext pe baza datelor furnizate de directiile judetene de statistica, Clujul se mandreste cu cea mai dinamica piata[...]

Citeste mai mult