Yandex.Metrica

Ce faci atunci cand pretul cerut de tine este mai mare decat pretul pietei?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Te-ai decis sa-ti vinzi apartamentul. Ai stabilit deja un pret, urmand pasii pe care ti i-am sugerat in articolele anterioare(comparatia cu alte oferte din piata de acelasi tip; comparatia cu vanzarile din zona ta din ultima perioada; plusuri si minusuri in ceea ce priveste finisajele, dispunerea camerelor, conditii de plata, etc). Constati astfel ca asteptarile tale sunt mai mari decat piata poate suporta in acest moment. Si pentru ca esti neincrezator in realitatea anunturilor din presa si de pe internet, te hotarasti sa apelezi la serviciile unui consultant imobiliar.

Drept urmare, in urma preselectiei, alegi trei consultanti de la cele mai importante companii de pe piata. In urma vizionarilor, constati ca unul dintre acestia iti comunica un pret mai mic decat cel solicitat de tine, declarand ca acesta este pretul la care poate realiza vanzarea in conditiile pietei actuale. Cel de-al doilea consultant, iti comunica un pret in jurul valorii stabilite de tine. Al treilea consultant, este de acord sa lucreze chiar cu pretul tau si, mai mult, iti face o oferta de nerefuzat: comision zero!

Ce faci? Trebuie sa faci o alegere! Marea majoritate a proprietarilor il vor alege pe al treilea consilier. Sa nu te coste nimic si sa obtii pretul dorit, nimic nu poate fi mai minunat! Suna prea bine si pentru ca esti o persoana echilibrata, te hotarasti sa analizezi si oferta celui de-al doilea. Este, cumva o medie a celorlalte doua. Te enerveaza in schimb tupeul primului consilier. Cum sa-ti faca o evaluare sub oferta ta si, sa solicite si comision pentru serviciile sale?

Mare atentie! Concurenta pe piata imobiliara este la fel de mare in cazul ofertelor de pe piata cat si intre agentiile imobiliare. Unele dintre acestea, fac oferte spectaculoase doar pentru a-si ucide concurenta! Daca te-a convins cel de-al treilea consilier, esti in pericol ca oferta ta sa astepte pe piata vremuri mai bune. Nu uita scopul tau principal: trebuie sa vinzi!

Cel mai important lucru este sa ceri informatii suplimentare.
Incearca sa-l dezarmezi pe cel din fata ta. Ce experienta are? Ce stie despre ofertele din zona ta? Cate afaceri a incheiat in ultima perioada? Ce spune despre concurenta? Cum este imbracat? Cum vorbeste?

Un consilier imobiliar bun, va fi cel care, fara sa clipeasca iti va oferi un pret real, de piata, pentru proprietatea sa. El se va angaja, ca la acest pret va putea sa-ti vanda proprietatea in cel mai scurt timp. Va fi elegant, sigur pe el, va cobori dintr-o masina inscriptionata si iti va oferi o carte de vizita. Va pastra confidentialitatea tranzactiilor incheiate in ultima perioada, dar iti va oferi toate celelalte informatii de care ai nevoie.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Manualul vanzatorului. Etapa 5: Receptionarea ofertelor si negocierea

Gata cu joaca, incepe jocul! Strategii, arme, tehnici de lupta, toate pentru a castiga razboiul nervilor-negocierea! Ai nevoie de ajutor? Consilierul tau imobiliar iti este aliat indiferent daca te reprezinta exclusiv in cadrul tranzactiei sau daca reprezinta ambele parti. Esti tentat sa spui ca, fiind in situatia de a reprezenta ambele parti, consilierul imobiliar se afla intr-un conflict de interese.[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cat valoreaza casa ta?

Ai o locuinta. Te-ai intrebat vreodata care este valoarea ei acum? Indiferent daca vrei sau nu sa vinzi faptul ca ai o locuinta inseamna bani. Poate in viitor iti vei dori o locuinta mai spatioasa sau, poate, o locuinta mai mica si cocheta. Este bine sa stii de cati bani dispui in prezent, dupa ce locuinta ta a trecut prin[...]

Citeste mai mult
coming back soon