Yandex.Metrica

Ce documente trebuie sa prezint atunci cand imi vand apartamentul?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

La vanzarea unui apartament proprietarul trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

Ce documente trebuie sa prezint atunci cand imi vand locuinta?actul de proprietate asupra apartamentului, care poate fi dupa caz: contract de vanzare-cumparare, certificate de mostenitor, contract de donatie, sentinta civila definitiva si irevocabila, etc.

extrasul de carte funciara, care se obtine de catre biroul notarial de la Oficiul de Carte Funciara din cadrul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara si este valabil 10 zile de la data depunerii cererii. Extrasul de carte funciara este documentul care certifica datele de identificare ale unei proprietati, precum si situatia juridica a acesteia(daca este sau nu ipotecata, daca exista sau nu interdictii de instrainare, etc.)

certificatul fiscal, care se obtine de la Administratia Financiara si care certifica faptul ca proprietarul este la zi cu darile fata de stat(impozite, taxe, amenzi, etc).

adeverinta de la asociatia de proprietari, care sa arate ca proprietarul este la zi cu plata cheltuielilor de intretinere, de reparatii sau alte cheltuieli comune.

certificatul energetic, document care atesta performanta energetica a cladirii.

adeverinta de la Electrica, care sa arate ca proprietarul este cu platile la zi.

actele de identitate ale proprietarilor.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

Ghidul vanzatorului: Ce documente îmi sunt necesare atunci când îmi vând apartamentul?

La vânzarea apartamentului tu, în calitate de vânzător trebuie să prezinți următoarele documente: -actul de proprietate asupra apartamentului, care poate fi după caz: contract de vânzare-cumpărare, certificate de moștenitor, contract de donație, sentință civilă definitivă și irevocabilă, etc; -extrasul de carte funciară, care se obține de către biroul notarial de la Oficiul de Carte Funciară din cadrul Agenției Naționale de[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.