Yandex.Metrica

Ce cred specialistii despre piata imobiliara din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Nu avem de ales decat sa fim optimisti. Specialistii in piata imobiliara considera ca, in ciuda aparentelor, lucrurile se indreapta si ca ne asteapta un viitor plin de investitii si de boom-uri tranzactionale.

Participantii la cea mai recenta dezbatere Forbes Power Breakfast au discutat pe marginea a ceea ce s-ar putea numi usoara dezghetare a pietei imobiliare romanesti.

Rene Schob, partener in cadrul Leitner Leitner, este de parere ca Romania poate gestiona corect investiile straine, singurul impediment in calea unui nou val de dezvoltatori de peste granite fiind preturile incorecte ale terenurilor de pe piata locala. Cat timp aceasta problema nu se va rezolva, investitorii straini se vor gandi de doua ori inainte sa-si incerce norocul in aceasta tara delicata si problematica.

Eu simt o anumita efervescenta pe piata, preturile incep sa se aseze. Chiar am facut recent tranzactii in imobiliare“, a declarat Bogdan Dragomir, general manager al Hotelului Crystal Palace, de departe cel mai entuziast participant al dezbaterii.

Speranta Munteanu, director al diviziei de restructurare KPMG, considera ca cel mai tentant sector al pietei imobiliare romanesti este cel agricol, singura problema notabila fiind ca investitorii cauta doar terenuri mai mari de 7.000 de hectare.

Cei care prefera sa nu se mai autoamageasca la nesfarsit, sustin ca piata din Romania isi va reveni abia in momentul in care potentatii financiari vor decide sa deblocheze proiectele majore.

Mai mult decat atat, piata imobiliara va inregistra cresteri semnificative abia dupa ce potentialii clienti isi vor da seama ca au o putere de cumparare substantiala, moment care va declansa un boom considerabil.

Este, insa, de la sine inteles faptul ca piata imobiliara nu functioneaza separat de intregul context economic, si ca o resuscitare autentica este posibila doar in cazul unei iesiri din recesiune la nivel macro-economic.

Piata imobiliara nu este punct de reper al iesirii din criză. Pentru a incepe o revenire a pietei imobiliare, trebuie sa fi iesit din recesiune de 2-3 ani. Alocarea de fonduri pentru acest segment se va face după ce vor fi rezolvate probleme mai importante, a declarat recent Cristian Erbaşu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii.

In plus, mai sunt si consecintele din ultimii cinci ani: sunt case foarte mari care nu sunt utilizate si sunt o povara pentru proprietari prin cheltuielile de intretinere, prin impozite, care daca vor fi majorate, va fi si mai greu. Greu este sa construiesti si case ieftine, pentru ca proprietarii au cumparat trenurile la preturi mari. Va mai dura un pic pană se vor aseza lucrurile.”, a adaugat acesta, subliniind faptul ca optimismul iresponsabil poate fi nociv pe termen lung.

Sursa: Adevarul

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Expertii sunt optimisti - Piata imobiliara este pe drumul cel bun

Piata imobiliara este pentru noi o mare si inscrutabila enigma, presa de specialitate obligandu-ne sa jonglam cu informatii contradictorii. De la optimismul incoruptibil pana la cinismul „pur si dur”,  am trecut prin toate starile umane posibile. Am crezut, alaturi de specialistii de toate facturile, ca piata imobiliara isi revine si ne asteapta, in consecinta, un viitor dinamizat de proiecte care[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.