Yandex.Metrica

Ce conditii trebuie sa indeplineasca romanii care lucreaza in strainatate pentru a obtine un imprumut?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Retincenta manifestata de institutiile financiare in acordarea de credite cetatenilor romani care isi desfasoara activitatea in strainatate si-a pierdut din amploare in ultimii ani. Astfel, persoanele care lucreaza legal in afara tarii pot obtine credite de nevoi personale sau credite imobiliare/ ipotecare de la bancile din Romania.

Pentru a se acoperi de riscul de frauda sau de accident, institutiile de credit solicita documente suplimentare, autentificate notarial. Atitudinea prudenta a acestora este determinata de gradul mai mare de risc pe care acestea il implica. Fiecare banca isi poate impune propriile conditii, in functie de politica interna de creditare.

Printre bancile care ofera imprumuturi cetatenilor romani care obtin venituri din strainatate se numara BRD, UniCredit Tiriac Bank, BCR, CEC Bank, Banca Comerciala Feroviara si ATE Bank.
BRD are in oferta sa produse dedicate romanilor din straintate, respectiv credit de nevoi personale garantat cu ipoteca pentru romanii din straintate – Expresso Nonstop si Creditul Habitat Plus. De exemplu, documentele solicitate de institutie pentru acordarea creditului de nevoi personale sunt actul de identitate emis de autoritatile romane, pasaport,legitimatie de sedere temporara, certificat de casatorie (daca este cazul), adeverinta de venit (tip BRD sau tip propriu angajator) pentru 3 luni consecutive recente, emisa cu maxim 45 de zile inaintea datei analizei, contract individual de munca, declaratie speciala privind veniturile realizate sau fisa fiscala sau certificat fiscal sau alt document legal care sa ateste plata impozitelor, raport de evaluare pentru imobilul ipotecat, extras de carte funciara al imobilului din garantie, actele de proprietate asupra imobilului din garantie.

In general, solicitantii trebuie sa le indeplineasca urmatoarele conditii pentru a deveni eligibili pentru obtinerea un credit:

– vechime de cel putin 1 an in tara respectiva;
– contract de munca incheiat pe perioada nedeterminta sau, in caz contrar, cel putin 2 contracte succesive, fara intrerupere, la angajatorul din strainatate;
– ipoteca asupra unui imobil aflat in proprietatea solicitantului sau a unei terte persoane pe teritoriul Romaniei;
– constituirea unui depozit colateral;
– existenta unuia sau mai multor codebitori care realizeaza venituri pe teritoriul Romaniei.

De obicei, sunt solicitate urmatoarele documente, traduse, legalizate si apostilate: contract de munca, carte de identitate, certificat de casatorie (daca este cazul), permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva, permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva, adeverinta de salariu, extras de cont/fluturas de salariu in original, documente care sa ateste plata impozitelor si taxelor sociale, fisa fiscala.

Pentru a calcula bonitatea solitantului, bancile scad din veniturile nete cheltuielile de subzistenta, dupa care se aplica gradul de indatorare maxim admis (intre 30% si 60%). Ulterior, din valoarea obtinuta sunt scazute celelalte obligatii lunare de plata. Suma rezultata reprezinta rata lunara pe care iti permiti sa o achiti.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

47 Comments
 • gabrielacum 6 ani

  exists o banca in TORINO care acorda imprumuturi de nevoi personale cu ipoteca imobiliara

 • Florian Gogaacum 5 ani

  Ar putea fiul meu, care este resident in SUA, casatorit, un copil, contract de munca pe durata nedeterminata. sa aplice la o banca din Romania pentru un credit de nevoi personale in valoare de cca. 25.000 Euro, credit pe care sa il garantez eu, cetatean roman cu domiciliul in Romania, cu doua terenuri de casa la Izvorani?
  Multumesc!
  Florian Goga

 • diaconu marius emilianacum 5 ani

  Buna ziua , am 31 de ani lucrez in austria de 10 ani acte stabile definitive cu salariu minim de 1200 euro neto pe acte normal 1800 as putea lua credit auto sau ipotecar

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   Sunt putine bancile care acorda credite cetatenilor romani stabiliti in strainatate(ATE Bank este una dintre ele). Pentru mai multe detalii, va recomandam sa apelati la serviciile unui broker de credite.

 • Georgetteacum 5 ani

  Buna seara. Ma interaseaza un imprumut personal .Sant an Italia de 8 ani cu contrac pe termen determinato cu un venti lunar de 785€. Pot obtine un credit? Tin sa mentionez ca un detin proprietate an Romania . Daca e cinva care ma poate ajuta . zahariageorgeta68@yahoo.it .Astept raspuns urgent. Va multumersc.

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   Am raspuns deja la aceasta intrebare un pic mai sus:)
   Sunt putine bancile care acorda credite cetatenilor romani stabiliti in strainatate(ATE Bank este una dintre ele). Pentru mai multe detalii, va recomandam sa apelati la serviciile unui broker de credite.

 • Georgeacum 4 ani

  Buna seara, ma numesc George , am 23 de ani, lucrez cu putin peste 3 ani legal, platind taxe la stat din acceasi perioada , in dublin, irlanda. Venitul meu dupa plata taxelor, este de 1350 euro lunar. As dori sa stiu daca m.as putea incadra intr.un sistem de creditare pt nevoi personale si in ce conditii. Toata perioada sederii mele in aceasta tara am lucrat unde o fac si in prezent, o intreprindere particulara, cu o pauza de 2 luni in acesti 3 ani, pauza fiind acum 15 luni…durata ultimei dati de contractare depaseste 12 luni. Daca nu dispun de nici un bun , ntrebarile mele snt? Girant, deposit colateral, ipoteca? Multumesc anticipat

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Va recomandam sa va adresati unui consultant bancar pentru detalii mai amanuntite, dat fiind faptul ca solicitarea dumneavoastra este mai complexa. Va multumim.

 • Anaacum 4 ani

  Sunt an spania de 8 ani sunt rezident aici as vrea sa fac un amprumut an romania eu nu am proprietate an romania are mama mea si este angajat la prim.ca asistent personal ma poate gira ea sau nu?Aici lucrez cu contract pe perioada determinata.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Conform datelor prezentat in articolul de mai sus, nu sunteti eligibil pentru un credit, dat fiind faptul ca nu sunteti angajat pe o perioada nedeterminata. Totusi, va recomandam sa va adresati unui consultat bancar pentru detalii suplimentare.

 • buzdugan elenaacum 4 ani

  Am lucrat timp de 6 ani in germania ‘ la un singur patron’ dar am facut o pauza de aproaproape 10 luni din motive medicale; eu detin un teren si o firma care teocamdata este inchisa : as tori daca se poate sa beneficies de un imprumut personal : si sa girez. Cu pamantul sau cu firma

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Pentru un raspuns complet avem nevoie de cateva informatii. Unde lucrati in prezent, ce venituri obtineti si cand a avut loc pauza de 10 luni? Daca in prezent obtineti venituri in strainatate, pentru a primi un credit in tara, aveti nevoie de un coplatitor care sa obtina venituri in Romania. Puteti sa girati imprumutul cu terenul pe care-l aveti in proprietate.

 • monicaacum 4 ani

  Buna ziua,ma numesc Monica si am 27 ani si lucrez in austria de 3 ani cu acte in domeniu ingrijire batrani,mar interesa daca sar putea sa fac un credit ca eu cu sotul meu vrem sa redicam la anul o casa ..near cam trebui 25000 euro.o zi buna

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Ne-am interesat pentru dumneavoastra la departamentul financiar si in principiu se poate la Banca Transilvania(de exemplu), dar trebuie sa aveti un coplatitor care obtine venituri in Romania (mama, tata, frate, sora etc.). Probabilitatea de a va incadra la un credit de 25.000 de euro pentru constructie este mare cu veniturile pe care le obtineti.

 • silviaacum 4 ani

  Buna ziua as avea o intrebare la dumneavoastra sotul meu lucreaza cu un contract determinat pe 4 ani noi am vrea un imprumut de 10000 de euro de nevoi personale nu avem proprietati in romania cum putem proceda .va multumesc

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Durata nedeterminata a contractului de munca in strainatate reprezinta o conditie obligatorie pentru a primi un credit in tara.

 • buzdugan elenaacum 4 ani

  Buna seara .am si eu o intrebare. Am lucrat in germani dar mi am deschis un cont bancar de economii in euro la o banca din romania. Plus card bancar in euro ambele conturi in euro.am un an de cand lucrez in romania. As dori sa stiu daca ma afecteaza cu ceva acest lucru ib caz ca as dori un inprumut pentru nevoi personale .?

  • Danielaacum 4 ani

   Buna ziua,
   Se poate, daca aveti vechime neintrerupta la ultimul angajator de un an de zile, sau daca a fost o intrerupere, nu mai mare de 30 zile intre firmele la care ati lucrat / lucrati. Nu are nici o legatura cu conturile pe care le aveti in Romania. Creditul de nevoi personale se acceseaza, in general, doar pe baza veniturilor (salariu, pensie, PFA). Daca aveti intrebari suplimentare, colega Camelia Narita de la departamentul financiar Blitz va sta la dispozitie pentru mai multe detalii (tel: 0786 445 202 sau 0371 08 05 08).

 • Drliliacum 4 ani

  Buna ziua ,sint de profesie Dentist cetatean roman si iordanian am o clinica de Stomatologie in Amman ma intereseaza daca pot sa fac un imprumut in vederea cumpararii un apartment in Romania.Mentionez ca am casa si pamint pentru ipoteca in zona giurgiu..Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Danielaacum 4 ani

   Buna ziua,
   Din pacate nu se poate, deoarece bancile nu accepta venituri din strainatate. Daca aveti venituri si din tara da se poate sau daca aveti o ruda cu cetatenie romana care sa fie co-proprietara la casa si pamanul din Giurgiu poate accesa persoana respectiva pentru ca sunt mai multe modalitati de finanantare pentru diferite varste. In concluzie, trebuie sa existe venituri din Romania, nu doar proprietati pentru ipotecat.
   Daca mai aveti intrebari, va rugam sa ne scrieti.

 • Ana Mariaacum 4 ani

  Buna, as avea o intrebare. ..sunt cetateana romana si lucrez de 2 ani si jumatate in Italia, cu un contract incheiat pe o perioada nedeterminata..m-ar interesa un imprumut pt nevoi personale sau programul prima casa, si as dori sa stiu care este suma pt care m-as incadra, in Romania am pt ipoteca pamanturi!

  • Danielaacum 4 ani

   Buna Ana Maria,

   BRD si BCR acorda imprumuturi in conditii avantajoase pentru situatia dumneavostra. Este nevoie de contractul de munca si se poate pune ipoteca pe imobilul care il cumparati. Totusi ar fi nevoie sa semneze alaturi de dumneavoastra pe contractul de credit si o persoana, nu neaparat ruda, care sa incaseze venituri din tara. Prin Prima Casa v-ati incadra la maximul de 75.000 Euro care se acorda prin acest program, pe o perioada de 360 luni (maximul) si o dobanda aproximativa de 4%. Daca aveti intrebari suplimentare, colega Camelia Narita de la departamentul financiar Blitz va sta la dispozitie pentru mai multe detalii (tel: 0786 445 202 sau 0371 08 05 08, email:camelia@blitz-imobiliare.ro) sau ca sa discutati pe situatia concreta.
   O zi frumoasa!

 • luminitzaacum 4 ani

  Buna ziua.
  Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Am contract de munca incheiat pe durata nedeterminata si vreau sa fac un imprumut sa-mi cumpar o casa in Romania. Daca sunt mostenitor la o parte dintr-o casa lasata de parinti in urma decesului ma pot incadra in programul ” prima casa” in vederea cumpararii unei locuinte. Mentionez ca nu am avut niciodata o casa proprietate in Romania.

  • Danielaacum 4 ani

   Buna ziua,
   Locuinta pe care ati mostenit-o nu trebuie sa depaseasca suprafata de 50mp pentru a putea accesa un credit de tip Prima Casa. Totusi sunt variante de creditare in banci care au aceleasi conditii si dobanzii avantajoase ca si prima casa, desi sunt credite ipotecare (deci nu ar fi nici o problema daca nu va incadrati la prima casa- va pot ajuta cu informatii ulterior). Pentru a putea accesa un credit in Romania aveti nevoie de un coplatitor cu venituri in tara (salariat, pensionar). Pentru tipul dumneavoastra de venit va incadrati la mai multe bancii pentru un imprumut, dar cu conditia sa mai semneze cineva cu dumneavostra contractul de credit- ca o garantie pentru banci ca exista cineva cu venituri in tara. Multumesc.

 • sterea lauraacum 4 ani

  buna !! ma numesc laura si as avea si eu o mica intreabare..
  as vrea sa fac un credit pentru prima casa si as avea ca si coplatitor o matusa care lucreaza in italia cu acte in regula…ce banca imi poate oferi sansa sa imi fie coplatitor???

  • Danielaacum 4 ani

   Buna! Se poate lua creditul- daca dumneavoastra aveti venituri in tara, iar matusa dumneavoastra are contract in strainatate pe perioada nedeterminata. Totusi dumneavoastra veti fi solicitantul si matusa coplatitorul. va Rog sa pastrati legatura cu noi si va voi trimite daca doriti o lista de acte necesare pentru veniturile din strainatate. Multumesc!

 • Sergiuacum 4 ani

  Bună. Eu lucrez impreuna cu prietena mea (viitoare soție) în Anglia și câștigăm impreuna peste 2300 de lire pe luna. Am vrea sa știm dacă se poate aplica pentru programul prima casa în România pentru a cumpăra o casa? Am avea pe cineva ca și co-debitor din tara. Casa pe care am vrea sa o cumpărăm costa 75 000 de euro. Nici unul dintre noi nu deținem alte imobile. Mulțumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Analizand situatia prezentata de dumneavoastra, putem sa va spunem ca va incadrati in normele programului Prima Casa, atat in ceea ce priveste veniturile, cat si prin faptul ca nu mai detineti alta proprietate. Creditul maxim pe care il puteti obtine este de 57.000 Euro, daca imobilul cumparat este construit inainte de anul 2010 sau 66.500 Euro daca este construit dupa anul 2010. Avansul minim necesar este de 5% din valoarea imobilului(in situatia dumneavoastra, tinand cont de valoarea maxima a creditului Prima Casa, avansul minim necesar va fi de 12%, adica 9.000 de euro). La o rata a dobanzii de 2% + indicele ROBOR la 3 luni, adica 3.3% (2%+1.30), pe o perioada de 30 ani (perioada maxima), rata lunara va fi in valoare de aproximativ 1.300 Ron (290 Euro).
   Pentru romanii care obtin venituri in strainatate, este nevoie de un coplatitor cu venituri in Romania. Trebuie sa mai stiti ca, in cazul programului Prima Casa, ultima rata pe care o veti plati va trebui sa fie pana cand impliniti maxim 70 ani, valabil si pentru coplatitor, altfel durata creditului se va micsora, crescand astfel si rata lunara.
   Aproape toate bancile care s-au inscris in programul Prima Casa ofera credite luand in calcul acest tip de venituri. Cele mai avantajoase dobanzi sunt la Banca Transilvania, ING, BRD si Alpha Bank.

 • Sergiuacum 4 ani

  Va multumesc foarte mult pentru informatii. Foarte folositoare informatii. Maine ma duc pe la banci pentru mai multe detalii. Multumesc inca o data.

 • roxanaacum 4 ani

  Bună ziua. As avea nevoie de o informație. Lucrez în Italia de mult și as vrea sa fac un credit în România ca să-mi cumpăr un apartament. Se poate?și la care banca pot cere mai multe informații. Va mulțumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Romanii care obtin venituri in strainatate pot achizitiona o locuinta in Romania apeland inclusiv la creditul Prima Casa. Singura conditie in plus fata de cele ale programului Prima Casa este sa aveti un coplatitor care obtine venituri in Romania. Aproape toate bancile care s-au inscris in program ofera credite luand in calcul veniturile obtinute in strainatate(contract pe perioada nedeterminata). Cele mai avantajoase dobanzi sunt la Banca Transilvania, ING, BRD si Alpha Bank.

 • doinaacum 4 ani

  buna ziua am vrea sa luom un credit pt o casa in romania noi suntem in it unde am putea sa ne adresam multumim

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Va puteti adresa colegelor noastre de la Departamentul Financiar-Bancar, un departament special creat pentru clientii nostri pentru a le facilita accesul la credite bancare, fara niciun cost.
   Tel: 0786-445.201

 • mirabelaacum 4 ani

  Buna ziua!!! lucrez ca ingrijitoare batrani in austria.am contract nedeterminat direct cu familia.as putea face un credit bancar in romania???multumesc!

  • Danielaacum 4 ani

   Buna Mirabela,
   Contractul, chiar daca este pe perioada nedeterminata, trebuie inregistrat la autoritatile din Austria. Daca este inregistrat/legalizat se poate lua credit in Romania. Totusi bancile din Romania vor solicita un coplatitor, persoana din familie care sa inregistreze venituri in tara. Se poate lua, inclusiv Prima Casa sau Ipotecar, indiferent care ar fi varsta parintilor, sa zicem, ca si coplatitori. Alpha Bank spre exemplu va lua in calcul doar varsta dumneavoastra ca si solicitant de credit.

 • ileanaacum 4 ani

  Sotul meu lucreaza in italia cu contract nedeterminat. Ar putea face un imprumut in banca?

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Da. Majoritatea bancilor din Romania acorda in prezent imprumuturi romanilor care obtin venituri in strainatate si au contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata. Principala conditie este de a avea un coplatitor care obtine venituri in Romania. Pentru mai multe detalii va invitam sa va adresati departamentului financiar-bancar Blitz (loredana@blitz-imobiliare.ro sau camelia@blitz-imobiliare.ro). Va multumim pentru mesaj.

 • adinaacum 4 ani

  buna ziua,eu muncesc in italia cu contract indeterminat si as vrea sa-mi construiesc o casa as putea obtine de la dvs un imprumut pentru construirea casei?Mentionez ca eu mai am o casa la tara si este proprietatea mea cu care as putea sa garantez si cateva terenuri.Salariul meu in italia este de 1500 euro net pe luna SI MUNCES DE 3 ANI.Care sunt actele care imi trebuiesc si care este suma pe care as putea sa o primesc?Trebuie sa fac intai proiectul de casa si in baza proiectului se stabileste suma pe care mi-o puteti acorda?Multumesc

  • Blitz Imobiliareacum 3 ani

   Buna ziua,
   Programul Prima Casa permite obtinerea de finantare in vederea constructiei de la zero a unui imobil, prin intermediul unei firme specializate.
   Garantia maxima ce poate fi acordata de stat ajunge la 66.500 euro in cazul in care exista un singur solicitant. Daca se asociaza insa minim 2 familii, se poate solicita o finantare comuna, in vederea construirii unui bloc, iar garantia individuala urca la 71.250 euro. Bancile vor putea acorda creditul in transe, corespunzator fazelor de executie a proiectului, cu conditia sa existe o autorizatie de constructie.
   Documentele necesare sunt cele care sa ateste veniturile obtinute. Atentie, insa, una dintre conditiile principale in procesul de obtinere a unui credit pentru romanii care obtin venituri in strainatate este existenta unui coplatitor la credit, care sa obtina venituri in tara.

 • Ioanaacum 4 ani

  Buna ziua. Cum pot obtine apostila pe un contract de facut in Polonia?mentionez ca locuiesc in Romania. Pentru a obtine in credit prima casa in Romania?
  Va multumesc!

  • Blitz Imobiliareacum 3 ani

   Buna ziua,
   Toate actele se apostileaza in tara in care au fost emise. Din categoria actelor care necesita apostila fac parte doar acele documente emise sau vizate de catre o institutie publica sau un organ al statului.
   Legat de partea a doua a intrebarii dumneavoastra, daca exista un coplatitor in tara, iar veniturile obtinute in strainate stau la baza unui contract pe perioada nedeterminata, puteti fi eligibila pentru un credit Prima Casa.

 • Mihaiacum 3 ani

  Buna ziua , cum pot obtine un credit imobiliar daca eu lucrez la UN cu contract determinat pe 1 an cu prelungire automata din an in an …mentionez ca am un apartament in Romania si as dori cu acest credit sa achizitionez o casa tot in Bucuresti, nu am pe cineva care lucreaza in tara si poate fi coplatitor…salariu este peste 11000 usd

  • Blitz Imobiliareacum 3 ani

   Buna ziua,
   Puteti sa puneti ipoteca pe apartamentul pe care il detineti acum, daca acesta este liber de sarcini. Si astfel banca va avea garantie peste 100%- apartamentul + casa pe care o cumparati cu credit.
   Incercati sa va adresati si unei banci mai mici Libra Bank, Banca Comerciala Feroviara, Marfin Bank dar si celor mai mari: UniCredit, BT, BRD. Ele au nevoie in principiu:
   vechime de cel putin 1 an in tara respectiva;
   contract de munca incheiat pe perioada nedeterminta sau, in caz contrar, cel putin 2 contracte succesive, fara intrerupere, la angajatorul din strainatate;
   ipoteca asupra unui imobil aflat in proprietatea solicitantului sau a unei terte persoane pe teritoriul Romaniei;
   constituirea unui depozit colateral;
   Multumesc

 • ioanaacum 3 ani

  buna ziua ma numesc IOANA si am varsta de 24 de ani. am o intrebare eu lucrez in grecia cu carte de munca de 4 ani si am contract nedeterminat si pe contract scrie ca am salariu de 300de euro si iau in mana lunar 500 de euro si am acte de sedere nedeterminat . as putea benificia de un imprumut din romania de suma de 4000 mii de euro? ar fi o placere daca ma_ti putea ajuta cu un raspuns. va multumesc

  • Blitz Imobiliareacum 3 ani

   Buna ziua,

   Doamna Ioana puteti sa faceti un imprumut in Romania. Banca va cere un set de documente de la angajatorul din strainatate traduse si legalizate. In acelasi timp s-ar putea sa ceara si un coimprumutant, coplatitor cu venituri in Romania care sa semneze langa dumneavoastra pe dosarul de credit pentru o mai mare siguranta. Incercati mai intai la bancile mari BT, BRD, CEC Bank. Va multumim.

 • Adauga un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Website Protected by Spam Master


 • gabrielacum 6 ani

  exists o banca in TORINO care acorda imprumuturi de nevoi personale cu ipoteca imobiliara

 • Florian Gogaacum 5 ani

  Ar putea fiul meu, care este resident in SUA, casatorit, un copil, contract de munca pe durata nedeterminata. sa aplice la o banca din Romania pentru un credit de nevoi personale in valoare de cca. 25.000 Euro, credit pe care sa il garantez eu, cetatean roman cu domiciliul in Romania, cu doua terenuri de casa la Izvorani?
  Multumesc!
  Florian Goga

 • diaconu marius emilianacum 5 ani

  Buna ziua , am 31 de ani lucrez in austria de 10 ani acte stabile definitive cu salariu minim de 1200 euro neto pe acte normal 1800 as putea lua credit auto sau ipotecar

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   Sunt putine bancile care acorda credite cetatenilor romani stabiliti in strainatate(ATE Bank este una dintre ele). Pentru mai multe detalii, va recomandam sa apelati la serviciile unui broker de credite.

 • Georgetteacum 5 ani

  Buna seara. Ma interaseaza un imprumut personal .Sant an Italia de 8 ani cu contrac pe termen determinato cu un venti lunar de 785€. Pot obtine un credit? Tin sa mentionez ca un detin proprietate an Romania . Daca e cinva care ma poate ajuta . zahariageorgeta68@yahoo.it .Astept raspuns urgent. Va multumersc.

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   Am raspuns deja la aceasta intrebare un pic mai sus:)
   Sunt putine bancile care acorda credite cetatenilor romani stabiliti in strainatate(ATE Bank este una dintre ele). Pentru mai multe detalii, va recomandam sa apelati la serviciile unui broker de credite.

 • Georgeacum 4 ani

  Buna seara, ma numesc George , am 23 de ani, lucrez cu putin peste 3 ani legal, platind taxe la stat din acceasi perioada , in dublin, irlanda. Venitul meu dupa plata taxelor, este de 1350 euro lunar. As dori sa stiu daca m.as putea incadra intr.un sistem de creditare pt nevoi personale si in ce conditii. Toata perioada sederii mele in aceasta tara am lucrat unde o fac si in prezent, o intreprindere particulara, cu o pauza de 2 luni in acesti 3 ani, pauza fiind acum 15 luni…durata ultimei dati de contractare depaseste 12 luni. Daca nu dispun de nici un bun , ntrebarile mele snt? Girant, deposit colateral, ipoteca? Multumesc anticipat

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Va recomandam sa va adresati unui consultant bancar pentru detalii mai amanuntite, dat fiind faptul ca solicitarea dumneavoastra este mai complexa. Va multumim.

 • Anaacum 4 ani

  Sunt an spania de 8 ani sunt rezident aici as vrea sa fac un amprumut an romania eu nu am proprietate an romania are mama mea si este angajat la prim.ca asistent personal ma poate gira ea sau nu?Aici lucrez cu contract pe perioada determinata.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Conform datelor prezentat in articolul de mai sus, nu sunteti eligibil pentru un credit, dat fiind faptul ca nu sunteti angajat pe o perioada nedeterminata. Totusi, va recomandam sa va adresati unui consultat bancar pentru detalii suplimentare.

 • buzdugan elenaacum 4 ani

  Am lucrat timp de 6 ani in germania ‘ la un singur patron’ dar am facut o pauza de aproaproape 10 luni din motive medicale; eu detin un teren si o firma care teocamdata este inchisa : as tori daca se poate sa beneficies de un imprumut personal : si sa girez. Cu pamantul sau cu firma

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Pentru un raspuns complet avem nevoie de cateva informatii. Unde lucrati in prezent, ce venituri obtineti si cand a avut loc pauza de 10 luni? Daca in prezent obtineti venituri in strainatate, pentru a primi un credit in tara, aveti nevoie de un coplatitor care sa obtina venituri in Romania. Puteti sa girati imprumutul cu terenul pe care-l aveti in proprietate.

 • monicaacum 4 ani

  Buna ziua,ma numesc Monica si am 27 ani si lucrez in austria de 3 ani cu acte in domeniu ingrijire batrani,mar interesa daca sar putea sa fac un credit ca eu cu sotul meu vrem sa redicam la anul o casa ..near cam trebui 25000 euro.o zi buna

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Ne-am interesat pentru dumneavoastra la departamentul financiar si in principiu se poate la Banca Transilvania(de exemplu), dar trebuie sa aveti un coplatitor care obtine venituri in Romania (mama, tata, frate, sora etc.). Probabilitatea de a va incadra la un credit de 25.000 de euro pentru constructie este mare cu veniturile pe care le obtineti.

 • silviaacum 4 ani

  Buna ziua as avea o intrebare la dumneavoastra sotul meu lucreaza cu un contract determinat pe 4 ani noi am vrea un imprumut de 10000 de euro de nevoi personale nu avem proprietati in romania cum putem proceda .va multumesc

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Durata nedeterminata a contractului de munca in strainatate reprezinta o conditie obligatorie pentru a primi un credit in tara.

 • buzdugan elenaacum 4 ani

  Buna seara .am si eu o intrebare. Am lucrat in germani dar mi am deschis un cont bancar de economii in euro la o banca din romania. Plus card bancar in euro ambele conturi in euro.am un an de cand lucrez in romania. As dori sa stiu daca ma afecteaza cu ceva acest lucru ib caz ca as dori un inprumut pentru nevoi personale .?

  • Danielaacum 4 ani

   Buna ziua,
   Se poate, daca aveti vechime neintrerupta la ultimul angajator de un an de zile, sau daca a fost o intrerupere, nu mai mare de 30 zile intre firmele la care ati lucrat / lucrati. Nu are nici o legatura cu conturile pe care le aveti in Romania. Creditul de nevoi personale se acceseaza, in general, doar pe baza veniturilor (salariu, pensie, PFA). Daca aveti intrebari suplimentare, colega Camelia Narita de la departamentul financiar Blitz va sta la dispozitie pentru mai multe detalii (tel: 0786 445 202 sau 0371 08 05 08).

 • Drliliacum 4 ani

  Buna ziua ,sint de profesie Dentist cetatean roman si iordanian am o clinica de Stomatologie in Amman ma intereseaza daca pot sa fac un imprumut in vederea cumpararii un apartment in Romania.Mentionez ca am casa si pamint pentru ipoteca in zona giurgiu..Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Danielaacum 4 ani

   Buna ziua,
   Din pacate nu se poate, deoarece bancile nu accepta venituri din strainatate. Daca aveti venituri si din tara da se poate sau daca aveti o ruda cu cetatenie romana care sa fie co-proprietara la casa si pamanul din Giurgiu poate accesa persoana respectiva pentru ca sunt mai multe modalitati de finanantare pentru diferite varste. In concluzie, trebuie sa existe venituri din Romania, nu doar proprietati pentru ipotecat.
   Daca mai aveti intrebari, va rugam sa ne scrieti.

 • Ana Mariaacum 4 ani

  Buna, as avea o intrebare. ..sunt cetateana romana si lucrez de 2 ani si jumatate in Italia, cu un contract incheiat pe o perioada nedeterminata..m-ar interesa un imprumut pt nevoi personale sau programul prima casa, si as dori sa stiu care este suma pt care m-as incadra, in Romania am pt ipoteca pamanturi!

  • Danielaacum 4 ani

   Buna Ana Maria,

   BRD si BCR acorda imprumuturi in conditii avantajoase pentru situatia dumneavostra. Este nevoie de contractul de munca si se poate pune ipoteca pe imobilul care il cumparati. Totusi ar fi nevoie sa semneze alaturi de dumneavoastra pe contractul de credit si o persoana, nu neaparat ruda, care sa incaseze venituri din tara. Prin Prima Casa v-ati incadra la maximul de 75.000 Euro care se acorda prin acest program, pe o perioada de 360 luni (maximul) si o dobanda aproximativa de 4%. Daca aveti intrebari suplimentare, colega Camelia Narita de la departamentul financiar Blitz va sta la dispozitie pentru mai multe detalii (tel: 0786 445 202 sau 0371 08 05 08, email:camelia@blitz-imobiliare.ro) sau ca sa discutati pe situatia concreta.
   O zi frumoasa!

 • luminitzaacum 4 ani

  Buna ziua.
  Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Am contract de munca incheiat pe durata nedeterminata si vreau sa fac un imprumut sa-mi cumpar o casa in Romania. Daca sunt mostenitor la o parte dintr-o casa lasata de parinti in urma decesului ma pot incadra in programul ” prima casa” in vederea cumpararii unei locuinte. Mentionez ca nu am avut niciodata o casa proprietate in Romania.

  • Danielaacum 4 ani

   Buna ziua,
   Locuinta pe care ati mostenit-o nu trebuie sa depaseasca suprafata de 50mp pentru a putea accesa un credit de tip Prima Casa. Totusi sunt variante de creditare in banci care au aceleasi conditii si dobanzii avantajoase ca si prima casa, desi sunt credite ipotecare (deci nu ar fi nici o problema daca nu va incadrati la prima casa- va pot ajuta cu informatii ulterior). Pentru a putea accesa un credit in Romania aveti nevoie de un coplatitor cu venituri in tara (salariat, pensionar). Pentru tipul dumneavoastra de venit va incadrati la mai multe bancii pentru un imprumut, dar cu conditia sa mai semneze cineva cu dumneavostra contractul de credit- ca o garantie pentru banci ca exista cineva cu venituri in tara. Multumesc.

 • sterea lauraacum 4 ani

  buna !! ma numesc laura si as avea si eu o mica intreabare..
  as vrea sa fac un credit pentru prima casa si as avea ca si coplatitor o matusa care lucreaza in italia cu acte in regula…ce banca imi poate oferi sansa sa imi fie coplatitor???

  • Danielaacum 4 ani

   Buna! Se poate lua creditul- daca dumneavoastra aveti venituri in tara, iar matusa dumneavoastra are contract in strainatate pe perioada nedeterminata. Totusi dumneavoastra veti fi solicitantul si matusa coplatitorul. va Rog sa pastrati legatura cu noi si va voi trimite daca doriti o lista de acte necesare pentru veniturile din strainatate. Multumesc!

 • Sergiuacum 4 ani

  Bună. Eu lucrez impreuna cu prietena mea (viitoare soție) în Anglia și câștigăm impreuna peste 2300 de lire pe luna. Am vrea sa știm dacă se poate aplica pentru programul prima casa în România pentru a cumpăra o casa? Am avea pe cineva ca și co-debitor din tara. Casa pe care am vrea sa o cumpărăm costa 75 000 de euro. Nici unul dintre noi nu deținem alte imobile. Mulțumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Analizand situatia prezentata de dumneavoastra, putem sa va spunem ca va incadrati in normele programului Prima Casa, atat in ceea ce priveste veniturile, cat si prin faptul ca nu mai detineti alta proprietate. Creditul maxim pe care il puteti obtine este de 57.000 Euro, daca imobilul cumparat este construit inainte de anul 2010 sau 66.500 Euro daca este construit dupa anul 2010. Avansul minim necesar este de 5% din valoarea imobilului(in situatia dumneavoastra, tinand cont de valoarea maxima a creditului Prima Casa, avansul minim necesar va fi de 12%, adica 9.000 de euro). La o rata a dobanzii de 2% + indicele ROBOR la 3 luni, adica 3.3% (2%+1.30), pe o perioada de 30 ani (perioada maxima), rata lunara va fi in valoare de aproximativ 1.300 Ron (290 Euro).
   Pentru romanii care obtin venituri in strainatate, este nevoie de un coplatitor cu venituri in Romania. Trebuie sa mai stiti ca, in cazul programului Prima Casa, ultima rata pe care o veti plati va trebui sa fie pana cand impliniti maxim 70 ani, valabil si pentru coplatitor, altfel durata creditului se va micsora, crescand astfel si rata lunara.
   Aproape toate bancile care s-au inscris in programul Prima Casa ofera credite luand in calcul acest tip de venituri. Cele mai avantajoase dobanzi sunt la Banca Transilvania, ING, BRD si Alpha Bank.

 • Sergiuacum 4 ani

  Va multumesc foarte mult pentru informatii. Foarte folositoare informatii. Maine ma duc pe la banci pentru mai multe detalii. Multumesc inca o data.

 • roxanaacum 4 ani

  Bună ziua. As avea nevoie de o informație. Lucrez în Italia de mult și as vrea sa fac un credit în România ca să-mi cumpăr un apartament. Se poate?și la care banca pot cere mai multe informații. Va mulțumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Romanii care obtin venituri in strainatate pot achizitiona o locuinta in Romania apeland inclusiv la creditul Prima Casa. Singura conditie in plus fata de cele ale programului Prima Casa este sa aveti un coplatitor care obtine venituri in Romania. Aproape toate bancile care s-au inscris in program ofera credite luand in calcul veniturile obtinute in strainatate(contract pe perioada nedeterminata). Cele mai avantajoase dobanzi sunt la Banca Transilvania, ING, BRD si Alpha Bank.

 • doinaacum 4 ani

  buna ziua am vrea sa luom un credit pt o casa in romania noi suntem in it unde am putea sa ne adresam multumim

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Va puteti adresa colegelor noastre de la Departamentul Financiar-Bancar, un departament special creat pentru clientii nostri pentru a le facilita accesul la credite bancare, fara niciun cost.
   Tel: 0786-445.201

 • mirabelaacum 4 ani

  Buna ziua!!! lucrez ca ingrijitoare batrani in austria.am contract nedeterminat direct cu familia.as putea face un credit bancar in romania???multumesc!

  • Danielaacum 4 ani

   Buna Mirabela,
   Contractul, chiar daca este pe perioada nedeterminata, trebuie inregistrat la autoritatile din Austria. Daca este inregistrat/legalizat se poate lua credit in Romania. Totusi bancile din Romania vor solicita un coplatitor, persoana din familie care sa inregistreze venituri in tara. Se poate lua, inclusiv Prima Casa sau Ipotecar, indiferent care ar fi varsta parintilor, sa zicem, ca si coplatitori. Alpha Bank spre exemplu va lua in calcul doar varsta dumneavoastra ca si solicitant de credit.

 • ileanaacum 4 ani

  Sotul meu lucreaza in italia cu contract nedeterminat. Ar putea face un imprumut in banca?

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Da. Majoritatea bancilor din Romania acorda in prezent imprumuturi romanilor care obtin venituri in strainatate si au contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata. Principala conditie este de a avea un coplatitor care obtine venituri in Romania. Pentru mai multe detalii va invitam sa va adresati departamentului financiar-bancar Blitz (loredana@blitz-imobiliare.ro sau camelia@blitz-imobiliare.ro). Va multumim pentru mesaj.

 • adinaacum 4 ani

  buna ziua,eu muncesc in italia cu contract indeterminat si as vrea sa-mi construiesc o casa as putea obtine de la dvs un imprumut pentru construirea casei?Mentionez ca eu mai am o casa la tara si este proprietatea mea cu care as putea sa garantez si cateva terenuri.Salariul meu in italia este de 1500 euro net pe luna SI MUNCES DE 3 ANI.Care sunt actele care imi trebuiesc si care este suma pe care as putea sa o primesc?Trebuie sa fac intai proiectul de casa si in baza proiectului se stabileste suma pe care mi-o puteti acorda?Multumesc

  • Blitz Imobiliareacum 3 ani

   Buna ziua,
   Programul Prima Casa permite obtinerea de finantare in vederea constructiei de la zero a unui imobil, prin intermediul unei firme specializate.
   Garantia maxima ce poate fi acordata de stat ajunge la 66.500 euro in cazul in care exista un singur solicitant. Daca se asociaza insa minim 2 familii, se poate solicita o finantare comuna, in vederea construirii unui bloc, iar garantia individuala urca la 71.250 euro. Bancile vor putea acorda creditul in transe, corespunzator fazelor de executie a proiectului, cu conditia sa existe o autorizatie de constructie.
   Documentele necesare sunt cele care sa ateste veniturile obtinute. Atentie, insa, una dintre conditiile principale in procesul de obtinere a unui credit pentru romanii care obtin venituri in strainatate este existenta unui coplatitor la credit, care sa obtina venituri in tara.

 • Ioanaacum 4 ani

  Buna ziua. Cum pot obtine apostila pe un contract de facut in Polonia?mentionez ca locuiesc in Romania. Pentru a obtine in credit prima casa in Romania?
  Va multumesc!

  • Blitz Imobiliareacum 3 ani

   Buna ziua,
   Toate actele se apostileaza in tara in care au fost emise. Din categoria actelor care necesita apostila fac parte doar acele documente emise sau vizate de catre o institutie publica sau un organ al statului.
   Legat de partea a doua a intrebarii dumneavoastra, daca exista un coplatitor in tara, iar veniturile obtinute in strainate stau la baza unui contract pe perioada nedeterminata, puteti fi eligibila pentru un credit Prima Casa.

 • Mihaiacum 3 ani

  Buna ziua , cum pot obtine un credit imobiliar daca eu lucrez la UN cu contract determinat pe 1 an cu prelungire automata din an in an …mentionez ca am un apartament in Romania si as dori cu acest credit sa achizitionez o casa tot in Bucuresti, nu am pe cineva care lucreaza in tara si poate fi coplatitor…salariu este peste 11000 usd

  • Blitz Imobiliareacum 3 ani

   Buna ziua,
   Puteti sa puneti ipoteca pe apartamentul pe care il detineti acum, daca acesta este liber de sarcini. Si astfel banca va avea garantie peste 100%- apartamentul + casa pe care o cumparati cu credit.
   Incercati sa va adresati si unei banci mai mici Libra Bank, Banca Comerciala Feroviara, Marfin Bank dar si celor mai mari: UniCredit, BT, BRD. Ele au nevoie in principiu:
   vechime de cel putin 1 an in tara respectiva;
   contract de munca incheiat pe perioada nedeterminta sau, in caz contrar, cel putin 2 contracte succesive, fara intrerupere, la angajatorul din strainatate;
   ipoteca asupra unui imobil aflat in proprietatea solicitantului sau a unei terte persoane pe teritoriul Romaniei;
   constituirea unui depozit colateral;
   Multumesc

 • ioanaacum 3 ani

  buna ziua ma numesc IOANA si am varsta de 24 de ani. am o intrebare eu lucrez in grecia cu carte de munca de 4 ani si am contract nedeterminat si pe contract scrie ca am salariu de 300de euro si iau in mana lunar 500 de euro si am acte de sedere nedeterminat . as putea benificia de un imprumut din romania de suma de 4000 mii de euro? ar fi o placere daca ma_ti putea ajuta cu un raspuns. va multumesc

  • Blitz Imobiliareacum 3 ani

   Buna ziua,

   Doamna Ioana puteti sa faceti un imprumut in Romania. Banca va cere un set de documente de la angajatorul din strainatate traduse si legalizate. In acelasi timp s-ar putea sa ceara si un coimprumutant, coplatitor cu venituri in Romania care sa semneze langa dumneavoastra pe dosarul de credit pentru o mai mare siguranta. Incercati mai intai la bancile mari BT, BRD, CEC Bank. Va multumim.

 • Te-ar putea interesa si

  Acum 6 ani 0 Comentarii

  Cetatenii romani care lucreaza in strainatate pot aplica pentru un credit Prima Casa, dar nu toate bancile accepta acest lucru!

  “Buna ziua, la un salariu de 2.000 euro obtinut in Uniunea Europeana si un credit de 800 euro as fi eligibil la un credit Prima Casa pentru suma de 35.000 euro pe 20 de ani? Va multumesc anticipat.” In situatia in care va desfasurati activitatea in strainatate si doriti sa contractati un credit de la o institutie financiara din Romania,[...]

  Citeste mai mult
  Acum 6 ani 0 Comentarii

  Cele mai avantajoase 5 credite de nevoi personale in lei

  Portalul financiar Efin.ro a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite de nevoi personale in lei care se regasesc in oferta bancilor comerciale. Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii: 1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5; 2. Avantaje: unele institutii[...]

  Citeste mai mult
  Acum 8 ani 0 Comentarii

  Millennium Bank reduce marja de dobanda la creditele de nevoi personale cu garantie ipotecara

  ING Bank a redus, acum cateva zile, marja de dobanda la creditele in lei cu o jumatate de punct procentual. Iata ca o alta institutie financiara ii calca pe urme si modifica cifrele aferente imprumuturilor. Astfel, Millennium Bank, subsidiara locala a celui mai mare grup financiar portughez, a taiat trei sferturi de punct procentual din marja de dobanda la creditele[...]

  Citeste mai mult

  Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.