Yandex.Metrica

Ce apartamente prefera cumparatorii clujeni la finalul anului 2013?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Profilul cumparatorului clujean si preferintele acestuia nu s-au modificat foarte mult la finalul anului 2013, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, asa cum releva datele unui studiu al companiei Blitz Imobiliare.

Ce apartamente prefera cumparatorii clujeni la finalul anului 2013?Cumparatorul de apartamente din Cluj este interesat in continuare de cartierele clasice ale municipiului, in special de cele in care s-au dezvoltat proiecte imobiliare noi, sau unde preturile au fost la un nivel rezonabil pentru potentialul sau financiar.

In ceea ce priveste tipul de apartament, preferintele se indreapta, asa cum era de asteptat, spre cele cu 2 camere, 52,79% dintre respondenti declarand ca si-ar dori o astfel de locuinta. Un procent de 24,26% dintre clujeni ar cumpara o locuinta cu 3-4 camere, in timp ce apartamentele cu o singura camera sunt pe lista a doar 18,61% dintre cumparatori. Numai 4,34% dintre cei intervievati nu au o preferinta clara in ceea ce priveste numarul de camere al apartamentului cautat.

Cele mai interesante date ale studiului Blitz imobiliare se refera la zona preferata de cumparatorii clujeni. Topul solicitarilor, in functie de cartier, se prezinta astfel:

1. Marasti 21,86%, fata de 20,53% in aceeasi perioada a anului trecut, pastrandu-si suprematia;
2. Manastur 18,97% , fata de 18,83% in 2012;
3. Gheorgheni 17,19%, fata de 9,88%, inregistrand cea mai mare crestere;
4. Centru 14,34%, fata de 10,70%;
5. Grigorescu 9,61%;
6. Buna Ziua 6,22%;
7. Europa 6,06%;
8. Altele 5,75%.

Clujenii isi doresc in principal apartamente noi, pentru a beneficia de suprafete generoase si de constructii realizate si finisate cu materiale de calitate. Aproape jumatate dintre acestia, 48,65%, vor sa achizitioneze in viitor un apartament nou, in timp ce 23,81% prefera blocurile vechi, care, desi au fost construite conform tehnologiei anilor ’60-’70, le ofera suficiente avantaje pentru a fi considerate perfecte pentru nevoile lor. Putin peste un sfert dintre cei intervievati, 27,54%, nu si-au exprimat nicio preferinta in ceea ce priveste vechimea apartamentului cumparat.

Studiul a fost realizat de catre specialistii Blitz Imobiliare, in perioada octombrie-decembrie 2013, pe un esantion reprezentativ de 1.200 de respondenti.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Ce apartamente prefera clujenii la final de an 2012?

Un studiu realizat de catre Blitz Imobiliare releva faptul ca apartamentele cu 2 camere isi pastreaza suprematia in topul preferintelor cumparatorilor din Cluj-Napoca. Pe o piata imobiliara aflata sub dominatia creditului Prima Casa, clujenii sunt dispusi sa se imprumute mai mult, dar sa locuiasca in conditii decente. Dupa tipul de apartament preferintele, asa cum subliniam mai sus, se indreapta spre[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

"Prima Casa 4" si inflatia imobiliara

Cei de la Ziarul Financiar ne informeaza ca programul guvernamental Prima Casa 4 a readus pe scena asa-zisa inflatie imobiliara. Stagnarea aparent iremediabila din ultimii ani a fost spulberata, iar preturile au crescut, in doar o luna de la startul proiectului, cu aproximativ 2%. Tendinta de apreciere a preturilor la locuinte este  inexplicabila, asta in conditiile in care, in materie[...]

Citeste mai mult
coming back soon