Yandex.Metrica

Ce apartamente prefera clujenii la final de an 2012?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un studiu realizat de catre Blitz Imobiliare releva faptul ca apartamentele cu 2 camere isi pastreaza suprematia in topul preferintelor cumparatorilor din Cluj-Napoca. Pe o piata imobiliara aflata sub dominatia creditului Prima Casa, clujenii sunt dispusi sa se imprumute mai mult, dar sa locuiasca in conditii decente.

Dupa tipul de apartament preferintele, asa cum subliniam mai sus, se indreapta spre cele cu 2 camere, in proportie covarsitoare, 47,28 % dintre cei intervievati declarand ca isi doresc o astfel de locuinta. Apartamente cu 3-4 camere solicita 28,37 % dintre clujeni, iar garsoniere si apartamente cu o camera, numai 17,81%. Un procent de 6,54% nu si-au declarat preferinta pentru un apartament cu un anumit numar de camere.

In ceea ce priveste zona unde ar dori sa locuiasca, in mod surprinzator, unul din cinci cumparatori si-a declarat dorinta de a locui in cartierul Marasti.

Situatia pe cartiere se prezinta astfel:

-Marasti- 20,53%
-Manastur- 18,83%
-Floresti-17,91%
-Zorilor- 12,76%
-Centru- 10,70%
-Gheorgheni- 9,88%.
-Alte cartiere(cumulat)- 9,39%

Desi gloria parea ca i-a apus demult, Florestiul ramane una din zonele preferate de catre cumparatorii clujeni, 17,91% dintre acestia declarand ca isi doresc o locuinta in cea mai mare comuna din tara.

In fine, o alta surpriza apare si in ceea ce priveste vechimea locuintei cautate. La intrebarea: “ce apartament doriti sa cumparati, nou sau vechi?” 44,54% dintre subiecti au declarat ca nu au o preferinta in acest sens. Pentru 35,71% dintre respondenti, apartamentele noi reprezinta singura varianta acceptabila, iar 19,75% dintre cumparatori prefera blocurile vechi, mai bine pozitionate.

Studiul Blitz Imobiliare, a fost realizat in perioada octombrie-decembrie 2012 pe un esantion reprezentativ de 1.000 de respondenti.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Ce apartamente prefera cumparatorii clujeni la finalul anului 2013?
Acum 8 ani 2 Comentarii

Ce apartamente prefera cumparatorii clujeni la finalul anului 2013?

Profilul cumparatorului clujean si preferintele acestuia nu s-au modificat foarte mult la finalul anului 2013, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, asa cum releva datele unui studiu al companiei Blitz Imobiliare. Cumparatorul de apartamente din Cluj este interesat in continuare de cartierele clasice ale municipiului, in special de cele in care s-au dezvoltat proiecte imobiliare noi, sau unde preturile[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Apartamentele cu 3-4 camere continua sa se ieftineasca

Conform celui mai recent studiu de piata al portalului imobiliare.ro, numarul apartamentelor cu trei si patru camere scoase la vanzare inregistreaza o crestere considerabila in toata tara, Bucuresti si Timisoara fiind singurele centre urbane in care oferta este cu adevarat dominata de astfel de unitati locative spatioase. Avand, insa, in vedere faptul ca romanii sunt mai interesati de locuintele mici,[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Preturile si tranzactiile cu apartamente mari au suferit un declin de peste 10%

Locuintele mici au fost in topul vanzarilor imobiliare din tara Ponderea acestora in totalul ofertelor a scazut cel mai mult in primele noua luni ale anului In zona tranzactiilor cu apartamente, achizitiile de necesitate au luat locul celor care vizau imbunatatirea conditiilor de confort prin trecerea la o locuinta superioara ca dotari, suprafata si calitate. Volumul vanzarilor releva ca in[...]

Citeste mai mult
coming back soon