fbpx Yandex.Metrica

Cati bani au obtinut bancile pentru Prima Casa, din plafonul pentru 2015?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Programul guvernamental Prima Casa a ajuns la a 7-a editie in acest an, iar fondurile disponibile sunt de doua ori mai mari decat in 2014.

blog 26.02- cati bani au obtinut bancile in 201517 finantatori isi impart un plafon de 2,5 miliarde de lei

Ca si in editiile anterioare, suprematia este detinuta de Banca Comerciala Romana. BCR a primit un plafon de 490 milioane de lei, iar specialistii bancii sunt de parere ca aceasta suma se va traduce in aproximativ 7.500 de credite.

“BCR a primit un plafon in valoare de 490 de milioane de lei pentru acordarea de garantii in cadrul programului Prima Casa 7. Preconizam ca vom utiliza integral plafonul alocat si vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfarsitul anului”, a declarat pentru Conso.ro sefa departamentului Credite Garantate din cadrul BCR, Ioana Mihai.

Reprezentanta BCR a precizat ca in 2014, ponderile creditului imobiliar standard si a creditului Prima Casa in vanzarile de credit ale bancii s-au egalizat, dar ca spre finalul anului Prima Casa s-a bucurat de mai mare succes in randul clientilor bancii.

O alta banca importanta, Banca Romana pentru Dezvoltare(BRD) a obtinut un plafon de 450 milioane de lei, echivalentul a 7.000 de credite. Impreuna, cele doua banci au obtinut 38% din fondurile totale alocate pentru 2015.

Creditul Prima Casa se acorda in prezent exclusiv in moneda nationala. Dobanda este de aproximativ 4% (ROBOR la 3 luni+ marja de 2,5). Avansul minim este de 5%, acesta reprezentand avantajul major fata de creditele standard, unde avansul minim este de 15% la creditele in lei si 25% la cele in euro. Creditul Prima Casa este garantat de stat in proportie de 50%.

Sursa: Conso.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

BCR sparge gheata: Prima Casa in lei!

Banca Comerciala Romana ne propune o noua varianta a programului Prima Casa- creditul in lei. "Programul Prima Casa se bucura de un succes enorm in randul clientilor inca de la lansare. Numarul cererilor s-a mentinut intr-un ritm constant de la inceputul anului, astfel ca volumul total al solicitarilor de credite depuse a ajuns sa depaseasca semnificativ suma pe care BCR[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cati bani are BCR pentru Programul Prima Casa 6?

Creditul Prima Casa a ajuns la episodul 6, cu modificari importante fata de etapele anterioare. In primul rand, se acorda credite exclusiv in moneda nationala si, in doilea rand, pot fi cumparate si locuinte ANL prin credit garantat de stat. Banca Comerciala Romana(BCR), cea mai activa banca in cadrul programului guvernamental de sprijinire a achizitiei de locuinte, a primit de[...]

Citeste mai mult
Prima Casa in 2014: fonduri de 2 miliarde de lei!
Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa in 2014: fonduri de 2 miliarde de lei!

Asa cum era de asteptat, programul guvernamental Prima Casa va continua si in 2014, statul punand la dispozitia clientilor, garantii la o valoare similara cu cea din anul anterior. Plafonul Prima Casa pentru 2014 este de aproximativ 2 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde lei garantii aprobate recent de catre Guvern si 740 de milioane de lei fonduri nealocate[...]

Citeste mai mult
coming back soon