Yandex.Metrica

Cati bani are BCR pentru Programul Prima Casa 6?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Creditul Prima Casa a ajuns la episodul 6, cu modificari importante fata de etapele anterioare. In primul rand, se acorda credite exclusiv in moneda nationala si, in doilea rand, pot fi cumparate si locuinte ANL prin credit garantat de stat.

Banca Comerciala Romana(BCR), cea mai activa banca in cadrul programului guvernamental de sprijinire a achizitiei de locuinte, a primit de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), un plafon de 220 milioane lei pentru acordarea de credite in cadrul programului Prima Casa 6, din care 70 milioane lei sunt destinati achizitionarii locuintelor contruite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

Specialistii bancii estimeaza ca vor utiliza cea mai mare parte a plafonului pana la finalul anului 2013, desi suma reprezinta aproape 20% din totalul fondurilor suplimentate recent de Guvern.

Criterii de eligibilitate pentru Prima Casa 6 in lei

Poate beneficia de creditul Prima Casa 6 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

Creditul poate fi aprobat chiar si inainte de gasirea imobilului care urmeaza sa fie achizitionat, clientul avand la dispozitie 120 de zile in care sa se hotarasca ce locuinta doreste.

Dobanda este variabila si este formata din ROBOR la 3 luni si o marja standard de 2.3 pentru clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR si 2.5 pentru clientii care nu isi incaseaza salariul intr-un cont BCR.

Astfel, pentru un credit de 160.000 lei, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment este de 1.045 lei (in cazul clientului care isi vireaza salariul intr-un cont BCR).

Pentru demararea creditului, clientii trebuie sa dispuna de un avans de minim 5%, iar banca accepta pana la 3 coplatitori, cu conditia ca la finalizarea creditului, atat solicitantul, cat si coplatitorii sa aiba varsta maxima de 75 ani.

Din august 2009, BCR a acordat credite in valoare de peste 1.2 miliarde euro in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon