Yandex.Metrica

Cat te costa, de fapt, asigurarea obligatorie a locuintei, daca vrei sa-ti pui casa la adapost!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Statul te obliga sa platesti 10 sau 20 de euro pentru o asigurare care nu acopera decat riscurile mari adica o calamitate, ce nu poate fi DECAT o inundatie catastrofica, o alunecare de teren sau un cutremur! Daca nu vrei sa arunci banii pe fereastra pentru ca ti se pare foarte putin probabil sa risti una dintre catastrofele de mai sus, poate, te gandesti sa iti asiguri casa “pe bune”!
Cat te costa, de fapt, asigurarea obligatorie a locuintei, daca vrei sa-ti pui casa la adapost!
Unii dintre asiguratori au lansat deja pachete speciale pentru a veni in completarea celor trei riscuri care sunt incluse in asigurarea obligatorie, iar altii, in schimb, au mers pe varianta clasica a reducerilor, iar un discount de 15% iti poate prinde foarte bine!

Sa revenim la concret.

Depinde foarte mult de ce iti doresti tu de la asigurarea pentru locuinta adica pentru ce riscuri vrei sa cumperi protectie si, in plus, cat ai vrea sa primesti in caz de necaz.

Important este si daca vrei sa iti asiguri si lucrurile din casa sau daca vrei ca firma de asigurare sa preia si cheltuielile in cazul in care iti inunzi vecinul si are nevoie de cel putin un zugravit sau daca vrei sa intervina atunci cand din cauza ta se intampla o catastrofa pe etaj.

O protectie suplimentara poate insemna pana la 16 riscuri de acoperit in plus. Am facut un calcul pentru o locuinta in Bucuresti cu valoarea de asigurare de 50.000 de euro si fara asigurarea lucrurilor din ea si a reiesit ca cea mai buna oferta inseamna 46,58 euro si acoperirea a patru riscuri.

Daca vrei sa faci o simulare pentru cat te-ar costa asigurarea casei tale incearca ACUM!

Poti sa incerci sa faci una si la Generali, firma care are reduceri de pana la 15%.

Si Uniqua s-a pregatit in mod special cu mai multe pachete de asigurare!

Companiile care au dreptul sa vanda polita obligatorie sunt Astra, Uniqa, Platinum Romania, Groupama Asigurari, ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans), Generali si Grawe Romania.

Tot de la ele poti cumpara si o asigurare facultativa, suplimentara, dar si celelalte companii au astfel de polite.

Ce riscuri pot fi acoperite in plus cu o asigurare facultativa?

Ar fi asa: incendiu, trasnet, explozie, prabusirea aparatelor de zbor, coliziunea unui vehicul, boom sonic, inundatie necatastrofala, evenimente naturale, caderi de corpuri, vandalism, greve, actiuni ale unor grupuri rauvoitoare, furt prin efractie si acte de talharie, avarii accidentale produse la instalatiile de gaze, apa, canal, climatizare sau incalzire centrala, spargerea accidentala a bunurilor casabile, avariile accidentale produse cladirilor in constructie samd.

Pretul difera de la caz la caz. Depinde de cum vrei sa iti asiguri locuinta asa ca poti incerca sa folosesti simulatorul de mai sus ca sa vezi care e cea mai ieftina varianta pentru tine.

Nu uita insa ca si in cazul in care inchei asigurarea facultativa, tot este necesara si plata asigurarii obligatorii! Cel putin asta spune legea in momentul de fata!

Asigurarea obligatorie te costa intre 10 si 20 de euro pe an, in functie de tipul locuintei, valoarea asigurata fiind de 10.000, respectiv de 20.000 de euro.

Scoati din buzunar 10 euro pe an daca imobilul este construit din caramida nearsa sau din chirpici si 20 de euro daca imobilul are o structura de rezistenta de beton armat sau lemn.

Valoarea de asigurare inseamna suma de bani pe care o poti primi ca despagubire de la asigurator in cazul in care “o calamitate” iti va lovi casa.

ATENTIE ca se intampla si pacaleli in domeniul asigurarilor de locuinte!

Unele companii incheie polite pentru case deja asigurate, incalcand legea. Nu va lasati dus de nas! Cum un bun nu poate fi asigurat de mai multe ori, in caz de dauna majora, cei care au platit mai multor companii, in speranta ca se vor pune “mai la adapost”, nu vor primi decat o singura despagubire.

Proprietarii care nu stiu acest lucru pot fi usor pacaliti.
Sursa: InCont

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Cat te costa asigurarea obligatorie a locuintei

Ai in proprietate o locuinta? Pana la sfarsitul acestui an trebuie sa inchei o polita de asigurare obligatorie, altfel risti amenzi de pana la 500 de lei. Potrivit legii, polita pentru asigurarea obligatorie a locuintei impotriva dezastrelor - PAD - acopera trei riscuri: - cutremur; - inundatie; - alunecare de teren. Tipurile de locuinta pentru care se incheie o astfel[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

E sigur! Asigurarea locuintelor revine la varianta initiala

Dupa ce in urma cu o luna de zile s-a suspendat in instanta Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA), care obliga proprietarii de locuinte sa-si asigure locuinta prin intermediul unei asigurari obligatorii, indiferent daca au sau nu o asigurare facultativa, CSA nu a depus recurs impotriva sentintei. Drept urmare, proprietarii de locuinte din Romania pot opta pentru o polita obligatorie,[...]

Citeste mai mult
coming back soon