Yandex.Metrica

Cat s-au imprumutat clujenii in 2014 pentru o locuinta?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Blog 24.04Conform unui comunicat dat recent publicitatii de Banca Comerciala Romana, valoarea medie a creditelor in 2014, in judetul Cluj, pentru achizitia de locuinte a fost de 157.000 de lei. De remarcat faptul ca aceasta valoare este putin sub media nationala!

Apartamentele cu 2 camere in topul preferintelor!

Aproape jumatate(46%) din creditele pentru locuinte acordate de BCR au fost destinate achizitiei de apartamente cu 2 camere. Apartamentele cu 3 camere s-au bucurat de interesul a 27% dintre clujeni, iar pentru garsoniere au optat 12%. Case si vile au achizitionat prin credit bancar BCR doar 9% dintre solicitanti.

“In ultimii ani BCR s-a concentrat pe eliminarea riscurilor asociate creditelor, respectiv fluctuatia cursului valutar si fluctuatia dobanzii. Peste 80% dintre clientii nostri au ales in 2014 creditul ipotecar Casa Mea cu dobanda fixa pe cinci ani. Astazi vorbim de creditarea locuintelor in moneda nationala, precum si de familii care sunt la a doua achizitie de locuinte (peste 25% din clienti in 2014)”, a declarat Teodor Mincu din partea BCR.

Profilul clientului cumparator de locuinte prin credite oferite de 2014 corespunde unei persoane de sex masculin, casatorit, cu studii superioare, in varsta de 25-40 de ani.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

"Prima Casa 4" si inflatia imobiliara

Cei de la Ziarul Financiar ne informeaza ca programul guvernamental Prima Casa 4 a readus pe scena asa-zisa inflatie imobiliara. Stagnarea aparent iremediabila din ultimii ani a fost spulberata, iar preturile au crescut, in doar o luna de la startul proiectului, cu aproximativ 2%. Tendinta de apreciere a preturilor la locuinte este  inexplicabila, asta in conditiile in care, in materie[...]

Citeste mai mult
Prima Casa in 2014: fonduri de 2 miliarde de lei!
Acum 5 ani 0 Comentarii

Prima Casa in 2014: fonduri de 2 miliarde de lei!

Asa cum era de asteptat, programul guvernamental Prima Casa va continua si in 2014, statul punand la dispozitia clientilor, garantii la o valoare similara cu cea din anul anterior. Plafonul Prima Casa pentru 2014 este de aproximativ 2 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde lei garantii aprobate recent de catre Guvern si 740 de milioane de lei fonduri nealocate[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.