Yandex.Metrica

Cat de transparenta este piata imobiliara din Romania?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Tara noastra se claseaza pe locul 32 intr-un top al celor mai transparente 81 de piete imobiliare din lume, in urcare cu patru locuri fata de anul 2008 si cu 26 de locuri fata de anul 2006, arata un studiu realizat de compania de consultanta Jones Lang LaSalle.

Cat de transparenta este piata imobiliara din Romania?
In ultimii sase ani, Romania a trecut treptat de la o piata opaca (in anul 2004), la o piata cu transparenta scazuta (2006) si apoi o piata imobiliara semi-transparenta (2008 si 2010).

Romania a primit 2,68 puncte in acest an, in contextul in care punctajul celor 81 de tari variaza intre 1 si 5, in fuctie de nivelul de transparenta. Astfel, 1 semifica cel mai inalt nivel de transparenta, cel mai aproape situandu-se Australia (1,22 puncte), iar 5 cel mai scazutnivel, Alegeria avand 4,74 puncte.

Pe primele cinci locuri in topul celor mai transparente piete imobiliare se afla Australia, Canada, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Suedia si Statele Unite, potrivit studiului Jones Lang LaSalle.

Mai bine decat Romania la capitolul transparenta pietei imobiliare stau si: Spania (locul 14), Polonia (22), Ungaria (27) si Grecia (29).

Piete mai putin transparente comparativ cu Romania au tarile: Turcia (36), Bulgaria (40), Ucraina (46), Egipt (63) sau Sudan (80).

Jones Lang LaSalle este una din cele mai mari companii de din piata locala, cu o cifra de afaceri de circa 2,8 milioane de euro pentru 2008. La nivel global, compania este prezenta in 60 de tari, avand 180 de birouri.
Sursa: Wall Street

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

BLITZ, cea mai mare agentie imobiliara din Cluj in 2015!

Gala Profesionistilor in Imobiliare, primul eveniment de acest tip organizat la nivel national, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, si-a desemnat castigatorii. In cadrul evenimentului, un adevarat Oscar al industriei imobiliare romanesti, Blitz a obtinut doua premii: Cea mai mare agentie imobiliara din Cluj-Napoca si Cel mai puternic brand. „Aceste premii reprezinta in primul rand recunoasterea la[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Retail-ul romanesc duce lipsa de investitori straini

Se pare ca piata de retail din Romania a intrat intr-un con de umbra, investitorii straini incercandu-si norocul in alte tari mai putin traumatizate de recenta criza economica. Potrivit unui clasament realizat de compania de consultanta A.T. Kearney, Romania nu mai figureaza in topul celor 30 de tari vanate de investitorii de pe piata retailului. Avand in vedere ca ultimii[...]

Citeste mai mult
coming back soon