fbpx Yandex.Metrica

Cât de ieftine sunt “chilipirurile” de la executări silite?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Pentru a răspunde la această intrebare, heima.ro a elaborat IPBEX, indicele de preţ mediu pe metru pătrat al bunurilor imobile executate silit. În elaborarea acestui indice s-au luat în calcul anunţurile care conţineau informaţiile necesare, suprafaţă şi preţ, publicate de instituţiile financiare şi este valabil pentru luna mai.

Potrivit analizei heima.ro, cele mai scumpe apartamente executate silit în luna mai, au fost în Bucureşti-Ilfov. Preţul mediu pe metru pătrat al bunurilor executate silit este de aproximativ 5.100 RON (1227 Euro). Faţă de luna aprilie, valoarea medie este în creştere cu aproape 500 RON.

În Suceava, cei care s-au orientat spre un apartament executat silit au plătit un preţ mediu de 3.517 RON/mp. La o diferenţă foarte mică de Suceava se află Hunedoara, cu 3.514 RON/mp şi Vaslui cu 3.448 RON/mp.

Potrivit, heima.ro în judeţul Vâlcea preţul mediu în cazul locuinţelor de la bloc executate silit este de 2.917 RON/mp, în timp ce în judeţul Timiş valoarea medie ajunge la 2.912 RON.

Valori sub 2.000 RON/mp găsim în judeţul judeţul Brăila (1949 RON/mp), judeţul Argeş (1.804 RON/mp), judeţul Botoşani (1.697 RON/mp), judeţul Covasna (1.591 RON/mp)
judeţul Neamţ (1563 RON/mp), judeţul Dâmboviţa (1.503 RON/mp), judeţul Alba (1.337 RON/mp) şi judeţul Teleorman (1.036 RON/mp)

Case – preţ mediu/mp
Cea mai mare valoare pe metru pătrat pentru casele executate silit în luna mai o întâlnim în judeţul Giurgiu – 2.992 RON/mp. În preţul medie pe metru pătrat coboară până la 2.599 RON în Bihor. Potrivit informaţiilor publicate pe heima.ro, în Argeş casele executate silit s-au vândut în luna mai la un preţ mediu de 2.060 RON/mp.

În Bucureşti-Ilfov, valorea înregistrată în mai a fost de 910 RON/mp în scădere cu mult faţă de luna precedentă când preţul mediu a fost de 3.434 RON/mp.

Terenuri – preţ mediu/mp
Scăderi faţă de luna aprilie se înregistrează în Bucureşti-Ilfov şi pe segmentul terenuri. Preţul mediu în mai a fost de 503 RON/mp faţă de 1.018 RON în luna aprilie.
Sursa: Imopedia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Casele executate silit, mai ieftine decat apartamentele

Suntem informati ca cetatenii romani sunt mai putin interesati de piata imobilelor executate silit decat s-a crezut acum cateva luni. In ciuda faptului ca preturile de pornire ale unei licitatii sunt considerabil mai mici decat in cazul proprietatilor scoase pe piata „standard”, numarul de clienti care tranzactioneaza in acest sector problematic este prea mic pentru a fi relevant pe segmentul[...]

Citeste mai mult
Acum 12 luni 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
coming back soon